28. september 2020
Det Ok-Fondsejede plejecenter Baeshøjgård lægger rammer til Livsgnistens aktiviteter for demensramte og deres pårørende.
Det Ok-Fondsejede plejecenter Baeshøjgård lægger rammer til Livsgnistens aktiviteter for demensramte og deres pårørende.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demensramte forening rykker på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demensramte forening rykker på plejecenter
Odsherred - 12. januar 2020 kl. 16:53
Af Martin Hoffmann Kønig

På onsdag klokken 16 og to timer frem har alle demensramte og deres pårørende mulighed for at nyde godt af den frivillige forening Livsgnistens aktiviter, og det foregår i nye og forbedrede rammer, da de er flyttet med kommunens demensaktiviteter til administrationscentret på plejecenter Baeshøjgård i Vig.

Eftermiddagen vil byde på et roligt orienteringsløb rundt på Baeshøjgård, så alle har mulighed for at lære stedet at kende, for det er her Livsgnisten fremover vil afholde deres aktiviteter.

Efter orienteringsløbet vil der være fællessang akkompagneret af Flemming Spillemand, og særligt de musikalske indslag er noget, der er stor succes med i foreningen.

Efter en periode, hvor kommunens demensudvalg har drøftet fremtidens demensindsats, så er det en realitet, at der ikke kommer et egentligt demenshus, men en af foreningens ildsjæle Pernille Hesager, fortæller, at Baeshøjgård giver mulighed for forbedrede aktiviteter, og selvom hun slår fast, at ambitionen om at etablere et egentligt demenshus ikke er slut, så er den økonomiske virkelighed i Odsherred Kommune ikke til det.

»Det vi får på Baeshøjgård er jo en lille smule som et demenshus, og det er det, der er realiserbart lige nu. Jeg tænker det kan blive godt, og vi får nu både plads og medbestemmelse, så jeg synes det er et rigtig godt udgangspunkt, når nu vi ikke kan få det bedste. Og så må vi se hvordan det udvikler sig hen af vejen,« siger hun til Nordvestnyt.

Livsgnisten holder også kyndelmisse-skumringskoncert i Vig Kirke, hvilket foregår søndag den 2.februar klokken 15.30.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk