17. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Odsherreds politikere er en trussel mod miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Odsherreds politikere er en trussel mod miljøet
Opdateret 14. september 2021 kl. 11:19
Odsherred - 14. september 2021 kl. 11:16

Man forstår bekymringen hos beboerne i Egebjerg over de titusinder af bildæk, der ligger opmagasineret på en industrigrund i byen. Og man fatter ikke den ligegyldighed, som Odsherreds kommune udviser over for den forureningstrussel dækkene udgør. Tværtimod - der er ikke nogen miljømæssige problemer med dækoplaget, hedder det fra kommunen, der end ikke er i dialog med den konkurstruede virksomhed der skal fjerne dem, til trods for at det er kommunen, der som miljømyndighed har det overordnede ansvar for at det sker.

Forureningen fra bildæk er generelt en kæmpetrussel mod miljøet. De indeholder uhyre mængder af syntetiske polymer der som mikroplast nedbrydes i atmosfæren og som fint støv og luftpartikler føres med regnvandet til skade for dyr og mennesker. Disse bittesmå mikroorganismer forsvinder aldrig. I Egebjerg ligger dækkene under åben himmel og nedbrydes af sollys og spredes af vind og nedsivende vand til jordens drikkevand. I Miljøstyrelsen er man fuldt bevidst om denne forureningstrussel - mens Odsherreds kommune foretrækker at lukke øjne og øren. Og det er jo også det nemmeste at optræde med politisk uansvarlighed.

Dækkene har i årevis ligget samme sted i Egebjerg, og det bliver de utvivlsomt ved med, fordi kommunen ikke gider gå i dialog med virksomhedens ejere eller stille krav at dækkene fjernes. Beboerne må leve med forureningstruslen og de sundhedsmæssige konsekvenser heraf. Bundlinjen er, at borgerne må udskifte de siddende politikere ved kommunalvalget til november.

Kurt Sørensen
Algade 32 Nykøbing

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk