24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad er fremtidens Odsherred?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad er fremtidens Odsherred?
Odsherred - 21. september 2021 kl. 11:25

Om en god månedstid er der kommunalvalg, hvor borgerne har mulighed for at sammensætte et nyt byråd for Odsherred. Partiernes valgkamp er i gang - men det undrer at ingen har et bud på »Fremtidens Odsherred«. Kandidaternes ideer handler kun om småjusteringer, ingen rigtig fornyelse, og slet ingen visioner for fremtiden. Det er for fattigt i en verden fuld af forandringer.

Odsherreds styrke er landskabet, der er udgangspunkt for fremtidens hovederhverv - turisme. Det er udgangspunkt for bosætning og fornyelse af sommerhuse med tilhørende handel og håndværk. Og det betyder, at vi skal udvikle landskabets naturområder og tiltrækkende bymiljøer. Dertil hører også landskabets og byernes kulturhistoriske baggrund med bronzealderhøje og borganlæg, bygnings- og billedkunst og anden eksisterende rigdom, som vækker nysgerrighed hos turister og tilflyttere.

Det indebærer tillige tilbageholdenhed med kortsynet at satse på forurenende industrier og landbrugsdrift, som alligevel forsvinder fra kommunen. Vi skal afholde os fra opstilling af vindmølleparker og solcelle-marker, der skæmmer landskab og naturmiljø. Tværtimod skal der skabes langt mere åben natur med plads for bio-diversitet. Den nye verdensdagsorden hedder klima. Og her tøver traditionelt tænkende partier og politikere, der ikke tør se fremtidens Danmarkskort i øjnene og slet ikke tænker på børnebørn uden adgang til stemmebokse til november. Derfor har de ingen visioner for den kommune, de vil tage ansvar for. Tværimod er de fattige og uden fremsyn. Vi må vælge helt unge og nye politikere og droppe gamle mænd på opstillingslisterne.

Kurt Sørensen
Algade 32 Nykøbing

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk