5. august 2020
Kamilla Saltoft Finderup Andersen øver sig til Skills den 16.-18. januar i Bella Center.
gallery icon

Se billedserie

Kamilla Saltoft Finderup Andersen øver sig til Skills den 16.-18. januar i Bella Center.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De kæmper for deres næste DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kæmper for deres næste DM
Odsherred - 16. januar 2020 kl. 20:45
Af Jesper Danscher
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kamilla Saltoft Finderup Andersen fra Nr. Asmindrup kæmper sammen med sin makker for at beholde DM i anlægsgartneri.

I den seneste tid har de to anlægsgartnerelever Kamilla Saltoft Finderup Andersen og Alexander Herluf Hansen fra Roskilde Tekniske Skole trænet til DM i Skills 2020. De har glædet sig til, at konkurrencen går i gang, for de vil gerne forsvare deres titel.

Det var lige ved at glippe for de to anlægsgartnere, da de var til DM i Skills 2019 i Næstved.

- En time før slutfløjtet trådte jeg alle stenene ned i en væg i opgaven. Dér fik vi sved på panden, men det gik jo meget godt, fortæller Kamilla Saltoft Finderup Andersen.

De to anlægsgartnere vandt nemlig konkurrencen og blev danmarksmestre, til trods for uheldet. Nu skal de to i ilden igen, når DM i Skills 2020 løber af stablen i Bella Center Copenhagen d. 16.-18. januar.

For Kamilla og Alexander har det betydet meget at vinde DM:

- Vi fik selvfølgelig blod på tanden til mere konkurrence. Men titlen som danmarksmestre har også haft den betydning i hverdagen, at der bliver lyttet mere til, hvad jeg siger, når jeg er ude på min praktikplads. Jeg kan noget, og det har jeg bevist. Det er jeg hamrende stolt af, og vi vil rigtig gerne forsvare vores titel, siger Alexander.

Træningen frem til DM foregår i den nye, opvarmede arbejdshal på Roskilde Tekniske Skoles afdeling Vilvorde. Alle anlægsgartnere, der skal til DM, har fået opgaven - et detaljeret og svært haveanlæg - udleveret og kan træne på den. For Kamilla og Alexander foregår det ved først at lave anlægget i et roligt tempo for at planlægge arbejdet og få øje på potentielle problemer. Derefter laves opgaven én gang til på tid.

- Det er en god måde at gøre det på. Opgaven i år er sværere end sidste år, og vi skal være topforberedte på, hvad der er svært, rækkefølgen af opgaver og vores kommunikation, siger Kamilla Saltoft Finderup Andersen. Hun er 24 år, har praktikplads hos Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard A/S og bor i Nørre Asmindrup.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk