26. februar 2021
Børnene i 3-5 års alderen i Odsherred er ikke på niveau sprogligt. Det skal der ændres på med en ny model for sporing af sprogvanskeligheder. Foto: Mik
Børnene i 3-5 års alderen i Odsherred er ikke på niveau sprogligt. Det skal der ændres på med en ny model for sporing af sprogvanskeligheder. Foto: Mik
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De 3-5-årige taler ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 3-5-årige taler ikke godt nok
Odsherred - 13. januar 2021 kl. 10:32
Af Marianne Nielsen

Sprogudviklingen hos de 3-5-årige børn i Odsherred er ikke god nok, og derfor arbejder kommunen på at finde en ny model, der kan sikre, at børnene i Odsherred kommer på niveau sprogligt.

Tirsdag sendte børne- og uddannelsesudvalget en model i høring, der skal give en fastere struktur i sprogvurderingerne, så flere børn med sproglige udfordringer opdages tidligere.

Allerede i 2018 viste en afdækning af det sproglige niveau hos børn i dagtilbud, at børnene i Odsherred ikke var på niveau rent sprogligt, og børne- og uddannelsesudvalget satte gang i en række tiltag, der skulle forbedre procedurerne og systematisere omkring sprogindsatsen på dagtilbudsområdet.

En arbejdsgruppe bestående af leder- og medarbejderrepræsentanter fra dagtilbudsområdet har arbejdet med forslag til den konkrete udmøntning af modellen i Odsherred.

Det er det arbejde, der nu har resulteret i en model, for en sustematiseret sprogindsats, der nu bliver sendt i høring.

Målet med en anden metode er at styrke sprogindsatsen og derved sikre, at børnene i Odsherred i højere grad kommer på niveau rent sprogligt.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk