20. januar 2021
Børnene i 3-5 års alderen i Odsherred er ikke på niveau sprogligt. Det skal der ændres på med en ny model for sporing af sprogvanskeligheder. Foto: Mik
Børnene i 3-5 års alderen i Odsherred er ikke på niveau sprogligt. Det skal der ændres på med en ny model for sporing af sprogvanskeligheder. Foto: Mik
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De 3-5-årige taler ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 3-5-årige taler ikke godt nok
Odsherred - 13. januar 2021 kl. 10:32
Af Marianne Nielsen

Sprogudviklingen hos de 3-5-årige børn i Odsherred er ikke god nok, og derfor arbejder kommunen på at finde en ny model, der kan sikre, at børnene i Odsherred kommer på niveau sprogligt.

Tirsdag sendte børne- og uddannelsesudvalget en model i høring, der skal give en fastere struktur i sprogvurderingerne, så flere børn med sproglige udfordringer opdages tidligere.

Allerede i 2018 viste en afdækning af det sproglige niveau hos børn i dagtilbud, at børnene i Odsherred ikke var på niveau rent sprogligt, og børne- og uddannelsesudvalget satte gang i en række tiltag, der skulle forbedre procedurerne og systematisere omkring sprogindsatsen på dagtilbudsområdet.

En arbejdsgruppe bestående af leder- og medarbejderrepræsentanter fra dagtilbudsområdet har arbejdet med forslag til den konkrete udmøntning af modellen i Odsherred.

Det er det arbejde, der nu har resulteret i en model, for en sustematiseret sprogindsats, der nu bliver sendt i høring.

Målet med en anden metode er at styrke sprogindsatsen og derved sikre, at børnene i Odsherred i højere grad kommer på niveau rent sprogligt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk