22. september 2019
Den lille kortbenede kat er blevet barberet på store dele af kroppen, inden den blev afleveret til kattehjemmet i Højby. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Den lille kortbenede kat er blevet barberet på store dele af kroppen, inden den blev afleveret til kattehjemmet i Højby. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Datalov forhindrer kontakt til katteejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Datalov forhindrer kontakt til katteejer
Odsherred - 25. marts 2019 kl. 09:10
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kattehjemmet Karla på Stenstrupvej i Højby kan stadig ikke komme i kontakt med ejeren af den slovenske kat, som de fik indleveret den 12. marts. Ejerens detaljer er beskyttet af databeskyttelsesloven.

- Fødevarestyrelsen har ikke givet os kontaktdetaljer til ejeren. Nok på grund af databeskyttelsesloven. men vi ved, at katten blev transporteret fra Slovenien til Danmark i april 2016, Lige nu venter vi på godkendelse til at få oplysningerne på nuværende ejer, siger Sabrina Nielsen, som er med i dyrevelfærdsorganisationen Karla, og lige nu har den lille slovenske kat boende hjemme hos sig selv.

- Vi tror, der er tale om en ældre kat. Det er helt sikkert en langhåret racekat, måske af dværgrace. Øjnene er smukke og grønne. Hun er blevet barberet på det meste af kroppen. Sandsynligvis fordi hun har haft hårdknuder, siger Sabrina Nielsen, som håber, at kattens ejer vil melde sig.

Katten er chippet og har et nummer, som kunne spores frem til det slovenske katteregister. Men her ønskede man ikke at oplyse navn på tidligere ejer. Heller ikke den danske fødevarestyrelse vil ifølge Sabrina Nielsen videregive detaljer om kattens ejer.

- Det kan man selvfølgelig undre sig over. Men sådan er databeskyttelsesloven. I mellemtiden må vi vente på, at nyheden om den lille kat når frem til ejeren eller nogen som kender denne. Jeg tror Gabrijela vil være glad for, at komme hjem til sine ejere, siger Sabrina Nielsen.

Nordvestnyt har uden held forsøgt at få en kommentar fra Fødevarestyrelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk