24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skæbnens ironi og tillykke til Adam Dragsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skæbnens ironi og tillykke til Adam Dragsholm
Odsherred - 21. september 2021 kl. 11:28

Med henvisning til udmelding fra Dragsholm Slot om, at kokken, Adam Dragsholm, ikke måtte bruge sit eget slægtsnavn, i forbindelse med etablering af et madsted i Asnæs, fordi man på slottet ret nedladende ikke ville forveksles med et madsted i Asnæs, til langt billigere penge for en 3 retters mad!?

Så måtte Adam hurtigt finde på noget helt andet, hvilket genialt nok faldt på navnet Draughets Bistro, som der nok er mange lokalkendte, der vil nikke ja til, og godt gået!

Så vil jeg gerne i den forbindelse minde om det ret så ironiske faktum:

At da tidligere Dragshom Kommune, i ca. 1970 ved en kommunesammenlægning, blev etableret som en kommune, var navnet på forhånd godkendt af den tidligere ret fremadsynede godsejer Johan F. Bøttger, Dragsholm Slot, (morfar til nuværende slotsejer)- fordi på det tidspunkt var slottet udlejet og drevet som pensionat, som ved at kommunen kunne få lov til at kalde sig ved samme navn, ville det blive Johan Bøttgers forretning til både glæde og gavn, idet han derved fik en masse gratis omtale. Der kom tillige diverse erhvervsdrivende og Dragsholm Sparekasse ved samme navn, som alt sammen gik op i en højere lokalpolitisk enhed.

Så, noget for noget, det er i sandhed en skæbnens ironi for Slottet og Adam Dragsholm, som her får en super start på sit nye Draughets Bistro i Asnæs.

Karin Egede
Ringbakken 16
Veddinge Bakker

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk