18. maj 2021
Rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson, er bekymret over et øget fravær blandt elever på grund af coronatest.
Rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson, er bekymret over et øget fravær blandt elever på grund af coronatest.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronatests giver fagligt efterslæb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronatests giver fagligt efterslæb
Opdateret 20. november 2020 kl. 12:09
Odsherred - 19. november 2020 kl. 12:17

- Det handler ikke så meget om fraværsprocenter som om det faglige efterslæb det giver, når elever skal være hjemme to, tre eller fem dage, mens de venter på resultatet af en coronatest, siger rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson.

Gymnasiet har ikke haft smittede elever siden marts, men hver gang elever oplever symptomer eller har været i kontakt med en corona-smittet, får de et vist antal dages fravær, fordi de er nødt til at blive hjemme, mens de venter på resultatet af deres test, inden de kan komme tilbage til gymnasiet.

- Elever får godskrevet fravær, som skyldes coronatest, men det er da et problem, når de ikke deltager i undervisningen i dagevis. Der er mange fraværende i klasserne. Der er elever, som kan komme til at hænge lidt bagefter, når de er væk i flere dage. Det er dem, som vi bekymrer os om lige nu. Det er dem, vi skal have hjulpet i gang igen, siger Niels-Peter Babalola Andersson.

Odsherreds Gymnasium er også opmærksom på, at eleverne savner fællesskabet med andre unge under corona. Det er en omvæltning med mange restriktioner og forbud mod samvær med kammeraterne, som påvirker de unge i deres hverdag, og som rektor og skolens lærere er meget opmærksomme på.

- Det er jo ikke kun i skolen, at deres hverdag er blevet anderledes. Det er også aktiviteterne uden for skolen, som bliver aflyst på grund af corona. Jeg synes faktisk, de gør det godt og følger retningslinjerne, de unge, siger Niels-Peter Babalola Andersson.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk