7. april 2020
Fejring af en 13 års fødselsdag bliver noget anderledes end vanligt.
Fejring af en 13 års fødselsdag bliver noget anderledes end vanligt.
Foto: Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronarisiko ændrer fødselsdagsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronarisiko ændrer fødselsdagsfest
Opdateret 27. februar 2020 kl. 10:46
Odsherred - 27. februar 2020 kl. 10:24
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da telefonen ringede i nat klokken 2 fik Jane Lykke, fra Vig, og hendes mand Erik Rasmussen besked om, at deres svigersøn, datter og to børnebørn i de næste 14 dage skal være isoleret i deres hjem i Roskilde.

arrow Læs også: Styrelse vurderer: Stadig ingen smittefare på skole

Svigersønnen, Jakob Tage Ramlyng, er den første dansker, der er testet positiv ved covid-19, corona virus, som han angiveligt er blevet smittet med på en skiferie i Chiesa i det nordlige Italien.

Familien kom hjem fra ferie i mandags, efter en noget bøvlet rejserute med flere aflyste fly, og da konen følte sig sløj, holdt Jane Lykke og hendes mand alene kontakt via telefon.

Det er hun glad for i dag, men umiddelbart går den største bekymring lige nu på, hvordan de skal fejre det yngste barnebarn, der i morgen fylder 13 år, og den fødselsdag bliver noget anderledes end planlagt.

»Det bliver med skypehilsener, og så har Erik og jeg besluttet, at han tager sin harmonika med, og så kører vi ind til dem i Roskilde om morgenen og synger fødselsdagssang uden for deres hus,« siger hun til dagbladet Nordvestnyt.

Jane Lykke slår fast, at familien ellers er sunde og raske, og at hun er helt sikker på at de snart bliver friske, men at hun frygter, at sundhedsmyndighederne bliver nødt til at isolere svigersønnen fra resten af familien, som ellers er testet negative for covid-19.

»Vi talte om, at vi ville ind og give dem et kram, da de kom hjem, men min mavefornemmelse sagde mig, at det skulle vi ikke, når de var sløje, så det blev kun til telefoniske kram, og det er jeg da glad for i dag,« siger hun til Nordvestnyt.

arrow Corona kom pludselig tæt på danskitaliener
27. februar 2020 kl. 18:32 Opdateret: kl. 15:15
arrow Breddam fortæller om virusudbrud: Vi er i gode hænder
27. februar 2020 kl. 15:38 Opdateret: kl. 15:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk