23. september 2020
Det er seriøst op ad bakke for arrangørerne af cykelløbet Geopark Bjerg Grand Prix i Odsherred 27. september. Forsamlingsforbuddet blev ikke, som arrangørerne håbede, hævet fra 100 til 200, og nu forventes det heller ikke at blive lempet eller ophævet til september.
gallery icon

Se billedserie

Det er seriøst op ad bakke for arrangørerne af cykelløbet Geopark Bjerg Grand Prix i Odsherred 27. september. Forsamlingsforbuddet blev ikke, som arrangørerne håbede, hævet fra 100 til 200, og nu forventes det heller ikke at blive lempet eller ophævet til september.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Op ad bakke for cykelløb: - Men vi har ikke givet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op ad bakke for cykelløb: - Men vi har ikke givet op
Opdateret 10. august 2020 kl. 22:31
Odsherred - 10. august 2020 kl. 18:44
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cykelløbet Geopark Bjerg Grand Prix i Odsherred er fyldt med skrappe bakke-udfordringer, men lige nu er det seriøst op ad bakke for arrangørerne.

Forsamlingsforbuddet blev ikke, som arrangørerne håbede, hævet fra 100 til 200, og nu forventes det heller ikke at blive lempet eller ophævet til september.

- Men vi har ikke givet op, siger Morten Egeskov, direktør i Geopark Odsherred, der står bag Geopark Bjerg Grand Prix og har engageret Veggerby Sport til at afvikle løbe.

- Vi tror på, at vi ved at indføre restriktioner kan gennemføre cykelløbet 27. september; for eksempel at sende rytterne af sted i flere grupper med god luft imellem start-tidspunkterne, så vi breder os over hele dagen, og begrænse hvor og hvor længe man må opholde sig i mål- og startområdet, siger Morten Egeskov.

Mandag holdt han møde med geoparkens formandsskab.

- Det kan også komme på tale at begrænse antallet af deltagere og skærpe tilmeldingsfristen, så man ikke kan tilmelde sig i sidste øjeblik.

- Nu drøfter vi modellen med løbsarrangør Jens Veggerby. Hvis han mener, det kan lade sig gøre, tager vi kontakt til Midt og Vestsjællands Politi for at få en godkendelse.

- Vi gennemfører kun, hvis det kan gøres forsvarligt. Lykkedes det ikke at finde en acceptabel model, ja så har vi en ny situation, siger Morten Egeskov.

Geopark-direktøren mener ikke, at tilskuerantallet bliver et problem.

- Der er ikke tæt pakket med tilskuere til Geopark Bjerg Grand Prix. Der er flere ryttere end tilskuere. Og tilskuerne sidder typisk i små grupper, vurderer geopark-direktøren.

Aktuelt er der 350 tilmeldte til cykelløbet, der sidste år samlede 1000 deltagere. Den store del af tilmeldingerne kommer typisk lige op til løbet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk