31. maj 2020
Helene Fursting gør rent i sit sommerhus, som i denne tid lejes ud til især corona-karantæneramte danskere.
gallery icon

Se billedserie

Helene Fursting gør rent i sit sommerhus, som i denne tid lejes ud til især corona-karantæneramte danskere.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona kræver ekstra rengøring i sommerhusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona kræver ekstra rengøring i sommerhusene
Odsherred - 25. marts 2020 kl. 12:18
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre rådyr sniger sig nysgerrigt rundt mellem fyrretræerne i haven på Sommervej 7 på Skansehage lidt udenfor Rørvig. Normalt har dyrene og de vilde fugle området for sig selv på denne årstid, men i år er der uro. Coronavirussen har rykket sommerhussæsonen, så der nu nærmest er skabt højsæson i utide. Mange folk fra byen er taget på corona-eksil i sommerhuset. Corona har sat tidligere gang i sommerhusudlejningen og nye retningslinjer har også sat sommerhusejerne på ekstra arbejde, når der skal gøres rent mellem de enkelte udlejninger.

- Normalt kommer de første udlejninger i påsken. Men vi har fået to udlejninger her i marts med meget kort varsel, fortæller Helene Fürstling fra Højby.

Femstjernet hus med sauna og spa

Hun er ude for at inspicere familiens udlejningshus »Lærkebo«, som skal gøres klar til et nyt hold lejere. Et femstjernet gult træhus med plads til ti personer og en 2700 kvadratmeter stor grund med plads til at boltre sig på. Der er sauna og spabad, og det hele skal være funklende rent, når en ny familie rykker ind.

- Det tager normalt fire timer at gøre huset rent. På grund af corona har vi fået nye restriktioner, der skal overholdes. Alle håndtag og andre steder, man rører ved, stolerygge, stigen op til hemsen eller fjernbetjeninger skal aftørres med sprit eller Rodalon, fortæller Helene Fürstling.

Står tomt i 48 timer ved smitte

Udlejningsbureauet Novasol beder lejere orientere dem, hvis de er testet positive for corona. Bureauet kan vælge at lade huset stå tomt i 48 timer, inden rengøringsholdet rykker ind, hvis de er i tvivl.

- Vi sikrer altid, at huset er helt rent og afsprittet, men det er jo ikke til at vide, om gæsterne har været smittede. Der er jo også smittede, som går ud og handler, selv om det ikke er tilladt, siger Helene Fürstling.

Hun forventer en travl sæson - trods coronasmitte.

- En tredjedel af gæsterne er tyskere, og de kommer jo nok ikke i år. Men jeg har en forventning om, at der er rigtig mange danskere, som vil holde sommerhusferie i år, siger hun.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk