6. juni 2020
Claus Marcussen og sønnen Simon Weber Marcussen, Dansk Tang, måtte tænke ud af boksen, da Covid-19 spændte ben for levering af frisk tang til restauranterne. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Claus Marcussen og sønnen Simon Weber Marcussen, Dansk Tang, måtte tænke ud af boksen, da Covid-19 spændte ben for levering af frisk tang til restauranterne. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona boostede efterspørgslen på foder med tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona boostede efterspørgslen på foder med tang
Odsherred - 23. maj 2020 kl. 06:36
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Tang i Nykøbing måtte tænke ud af boksen, da de primære kunder, restauranterne i København lukkede ned på grund af Covid-19.

De vanlige afsætningsmuligheder for den friske tang gik på vågeblus og i stedet rettede virksomheden sit fokus mod de firbenede og puttede tang i blandt andet hestefoder.

- Hestene er vilde med det. Vi har stort set været bagud med at levere tang til heste under corona, fordi efterspørgslen har været stor. To af vores ansatte er hestepiger, så de har spredt nyheden og pludselig kom der en masse piger og købte tang, fortæller virksomhedsejer Claus Marcussen.

At blande tang i hestefoder er ikke nyt, men det er ifølge Claus Marcussen primært tang fra Island, der findes i foderblandingerne i dag.

Tilbagemeldingerne fra brugerne er positive.

- Både pelsen og hove har godt af tangen, oplyser han.

I november sidste år etablerede Dansk Tang sin første tangfarm ud for Rørvigs kyst, og har netop høstet på linerne for første gang. Primært sukkertang som er meget efterspurgt hos toprestauranterne i Købehavn og det lokale Dragsholm Slot, som nu så småt er genåbnet og har modtaget de første tang-leveringer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk