19. oktober 2019
Snorre Kirk, på trommer, havde samlet et stærkt hold af cool klædte musikere. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Snorre Kirk, på trommer, havde samlet et stærkt hold af cool klædte musikere. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cool-jazz og mænd i sort jakkesæt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cool-jazz og mænd i sort jakkesæt
Odsherred - 18. maj 2019 kl. 17:21
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jazz-elegantier Snorre Kirk har samlet et stærkt hold af musikere til sin kvintet med indbygget dress-code: Sorte jakkesæt, perfekt match til den åbenlyse inspiration fra Miles Davis' cool-jazz og Elligtons swing i Kirks kompositioner, serveret til publikums store begejstring i Kulturhus Pakhuset til Lørdagsjazz.

Cool-jazz'en, udødeliggjort af blandt andre Miles Davis, Chet Baker og Stan Getz, var en reaktion på de styrtløbende, driblende solo-ræs i beboppen. I Snorre Kirks afdæmpede og cool, velklædte, tilbagelænede arrangementer er der dog stadig plads til ekvillibristiske soli fra Jan Harbeck på tenorsax og Tobias Wiklund på cornet (kompakt trompet med blødere klang). Men blæserne får aldrig lov til at løbe løbsk; de er tøjlet til det cool koncept af orkesterlederen bag trommerne, Anders Krogh Fjeldsted på kontrabas og Magnus Hjorth på piano, samlet i en drønstærk trio-kerne.

Jan Harbeck og Tobias Wiklund formåede at få deres respektive instrumenter til nærmest at synge, vræle, vride sig ved hjælp af blæse-teknikker og - for cornettistens vedkommende - brug af en plunger (dæmper) til at ændre lyden fra klangstykket.

Publikum blev forkælet med Snorre Kirks elegante kompositioner fra fire albums i eget navn, senest det anmelderroste »BEAT« fra sidste år, og der blev kvitteret med dundrende bifald.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk