10. april 2021
Kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, fra Frømandskorpset, er stadig genstand for en undersøgelse om muligt embedsmisbrug.
Kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, fra Frømandskorpset, er stadig genstand for en undersøgelse om muligt embedsmisbrug.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chefen for Frømandskorpset undersøges stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for Frømandskorpset undersøges stadig
Odsherred - 15. april 2020 kl. 16:29
Af Martin Hoffmann Kønig

Uregelmæssigheder i forbindelse med indkøb af bådmotorer og ulovlige vennetjenester over for flere musikere. Sådan lød nogle af anklagerne mod chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, da det i november sidste år kom frem, at forsvarets auditørkorps havde igangsat en undersøgelse af den øverste frømand.

En sag, der angiveligt er ganske kompliceret at få rede på, for nu, fem måneder senere, er sagen stadig til overvejelse hos auditørkorpset.

Auditør Claus Risbjerg, kan ikke give mange ord på, hvorfor sagene endnu ikke er afsluttet.

»Der er stor variation i de sager, vi arbejder med, og i den aktuelle sag er der indtil videre blevet gennemført afhøring af flere vidner, ligesom der er medgået tid til at indhente supplerende oplysninger fra andre myndigheder i forsvaret,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Sidste år beskrev forsvarsmediet Olfi, at det mulige embedsmisbrug handlede om, at kommandørkaptajnen havde inviteret en række musikere til et besøg på Frømandskorpsets anlæg i Kongsøre, hvor musikerne fik hjælp fra to tjenestegørende medlemmer af Frømandskorpset, til at få den helt store oplevelsespakke med at springe i vandet fra stor højde, sejle i specialoperationsstyrkens hurtiggående fartøjer samt mulighed for at overnatte på området, hvor civile normalt er forment adgang.

Derudover florerede der rygter om, at en chef i Frømandskorpset havde modtaget billetter til koncerter og underholdningsarrangementer som modydelse for eksklusive besøg på marinestationen i Kongsøre.

Jens Birkebæk Bach har ikke ønsket at udtale sig om sagen, men henviser til auditørerne.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk