15. april 2021
- Det er fedt, at bygge huse i træ, siger nyudlært tømrersvend Mads Holm Isholdt fra Rørvig. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen.
gallery icon

Se billedserie

- Det er fedt, at bygge huse i træ, siger nyudlært tømrersvend Mads Holm Isholdt fra Rørvig. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygger til den helt store sølvmedalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygger til den helt store sølvmedalje
Odsherred - 05. april 2021 kl. 07:45
Af Helene Nielsen

Tømrermester Klaus Willumsen i Nakke ved Rørvig er stolt af sin nye tømrersvend Mads Holm Isholdt, som netop er vendt retur fra skolen med ikke blot et svendebrev, men også en sølvmedalje for sit ekstraordinære flotte resultat ved svendeprøven.

- Jeg fik 12 i både den teoretiske og den praktiske del, siger Mads Holm Isholdt.

Klaus Willumsen fortæller, at det er første gang i de 31 år, man har haft en lærling i firmaet, som har fået sølvmedalje til svendeprøven.

Mads Holm Isholdt har haft et noget anderledes skoleforløb i forbindelse med uddannelsen. Lærlingene fra tømrerfirmaet i Nakke plejer at tage skoledelen af deres uddannelse som kostelever på Den Jydske Haandværkerskole ved Hadsten. Men på grund af corona, har en del af uddannelsen foregået virtuelt - og altså fra hjemmet i Rørvig.

- Vi har haft den teoretiske del og tegneøvelser hjemmefra. Så tog vi over på skolen, når vi skulle bygge. Det var fint nok, siger Mads Holm Isholdt.

Drømmen om at blive tømrer har ligget der i mange år.

- Jeg var i erhvervspraktik hos Klaus. Allerede dengang lavede vi en aftale om, at jeg kunne komme i lære, når folkeskolen og et år på efterskole var overstået, siger Mads Holm Isholdt.

Mads Holm Isholdt er ikke i tvivl om, hvad der er det mest spændende ved tømrerfaget.

- Det er fedt, at bygge huse i træ. Det er sjovt at bygge nye sommerhuse og tilbygninger, og dem har vi heldigvis mange af for tiden, siger han.

Selv om Mads Holm Isholdt for få dage siden er flyttet til København, så fortætter han i firmaet i Rørvig.

- Vi har beholder helst vores lærlinge, når de er blevet svende. Der er mangel på tømrere og masser af arbejde. Heldigvis har vi ikke problemer med at finde unge, som vil i lære, siger Klaus Willumsen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk