19. april 2019
Folk i alle aldre skrev under på høringssvaret. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Folk i alle aldre skrev under på høringssvaret. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: By i protest mod skole-forslag: Vi skal stå sammen nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By i protest mod skole-forslag: Vi skal stå sammen nu
Odsherred - 12. oktober 2018 kl. 18:08
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er både et spørgsmål om logistik , fordi man som foræder vil have en fordel i at have begge børn på samme skole, kombineret med en frygt for at ungdomslivet i byen helt forsvinder.

Sådan opsummerede Sandie Jensen, mor til to børn på Vallekilde-Hørve Skole årsagen til at hun var mødt op i skolens aula torsdag aften.

Her havde en styregruppe af forældre på skolen indkaldt interesserede til at skrive under på det høringssvar, som er blevet skrevet på baggrund af skolestrukturmodellen, som et politisk flertal står bag.

Sandie Jensen, der med et barn i 4. og 0. klasse allerede nu gruer for transporten morgen og eftermiddag, var ikke alene om at gribe kuglepennen. Et skøn fra en af initiativtagerne lød på i omegnen af 70 fremmødte til drøftelserne af høringssvaret, og yderligere 50, der nøjedes med at læse svaret igennem og skrive under.

At dømme ud fra alderen på de fremmødte var flere bedsteforældre også mødt frem for at høre forældreopråbet til politikerne.

Essensen af høringsvaret handler om ønsket om at få flyttet overbygningen fra Fårevejle tilbage til Hørve, at lade Bobjergskolen i Asnæs være en selvstændig skole, mens Hørve og Fårevejle skal indgå i et fortsat samarbejde.

Forældregruppen frygter at Hørve vil være dårligere stillet end byer med overbygninger, når der skal spares på de kommunale budgetter.

- Vi må stå sammen. Det skal ikke kun være forældrenes kamp, men hele byens kamp. For det er vigtigt for hele byen, at vi har en stærk skole, argumenterede Sanne Østergaard, der læste høringssvaret op for forsamlingen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk