18. september 2021
Vig var ikke ene om at opleve skybrudslignende tilstande for et par uger siden. Sommerhusområder ved Højby fik også meget vand - så meget, at nogle grundejere brød loven og åbnede skelbrønde, så regnvand blandede sig med spildevand. Foto: Bente Elvert
Vig var ikke ene om at opleve skybrudslignende tilstande for et par uger siden. Sommerhusområder ved Højby fik også meget vand - så meget, at nogle grundejere brød loven og åbnede skelbrønde, så regnvand blandede sig med spildevand. Foto: Bente Elvert
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bundulovligt: Bryder loven under skybrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bundulovligt: Bryder loven under skybrud
Odsherred - 24. juli 2021 kl. 08:18
Af Marianne Nielsen

Skybruddene for et par uger siden kan synes meget langt væk i hukommelsen. Men regnen er på vej ind over landet igen allerede søndag, og DMI kan ikke udelukke, at den kommende uge godt kan blive en temmelig våd omgang.

For Odsherred Forsyning står dagene med seneste omgang skybrud dog endnu knivskarpt i hukommelsen. Ikke fordi skybruddene i sig selv sendte de ansatte eller pumpestationerne på overarbejde, men fordi sommerhusejerne ledte regnvandet i deres skelbrønde. Og det er bundulovligt.

- Det er ikke lovligt at bruge den offentlige kloak som dræn. Det er grundejeren selv, der skal sørge for dræn på sin grund. Skelbrønde er kun til spildevand og er slet ikke bygget til at håndtere regnvand, siger direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen.

I uge 27 kunne hun og medarbejderne ved Odsherred Forsyning konstatere, at mindst otte pumpestationer ved Højby Lyng var ekstremt belastet.

De tre pumpestationer, der har været mest belastet, er Åvej og Mælkevejen på Højby Lyng og Gøgehaven ved Ellinge Kohave, fordi grundejere løftede dækslerne af deres skelbrønde for at få regnvandet til at sive væk ad den vej, da det væltede ned med vand fra oven.

Når nogen finder på at kanaliserer deres regnvand fra grunden til skelbrøndene, bliver både pumpestationer og renseanlæg voldsomt belastet. De kan ganske enkelt ikke følge med mængden af vand.

- I yderste konsekvens kan det jo ende med, at spildevandet ikke kan komme væk fra grunden. Så jeg vil opfordre til, at man som grundejer har tålmodighed og lever med lidt vand i haven, for langt de fleste steder er der ikke noget, der hindrer vandet i at forsvinde igen ret hurtigt forsvinde igen, siger Fanny Villadsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk