20. oktober 2018
Brugerne af Højbygård var mødt talstærkt frem til det ekstraordinære brugermøde og engagerede sig indædt i diskussionen.
gallery icon

Se billedserie

Brugerne af Højbygård var mødt talstærkt frem til det ekstraordinære brugermøde og engagerede sig indædt i diskussionen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugerne har talt: Brug for både Højby-hal og Højbygård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugerne har talt: Brug for både Højby-hal og Højbygård
Odsherred - 16. november 2017 kl. 00:08
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Budskabet var ikke til at tage fejl af på det ekstraordinære brugermøde i Højbygård Aktivitetscenter onsdag: De 25 foreninger, der benytter aktivitetscentret kan slet ikke se sig selv flytte til det moderne, åbent indrettede, mere urolige Borren - Højby Idræts- og kulturcenter i 2018.

Og heller ikke alternativet - lokaler på skolen efter kl. 17. Skolens lokaler er - udtalte flere af brugerne - beskidte og ildelugtende.

Den gennemgående holdning hos de mange repræsentanter for foreningslivet var et klart signal i valgkampen: De vil stemme på kandidater, der vil fjerne Højbygård fra kommunens salgsliste og bevare Aktivitetscentret.

- Der er brug for både den nye hal og Højbygård. Betyder fællesskaber slet ikke noget for jer politikere? Hører I kun på jer selv? I skal da arbejde for fællesskabets bedste. Hvis I ikke arbejder for borgerne, hvorfor sidder I så i byrådet? Heldigvis er der da valg nu, sagde en vred Ib Holm Hansen fra Ældrerådet.

- Hvorfor ikke have Aktivitetscentret som medborgerhus, sagde Inger Andersen, Ældrerådet.

Der kom forslag fra Danmarks Naturfredningsforenings repræsentant om at sælge Aktivitetscentret til brugerne for en krone.

Flere af foreningsfolkene talte for en et-årig overgangsperiode efter hallens indvielse, hvor salget af Højbygård sættes på pause.

Søren With (S), formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget, forsvarede byrådets beslutning om at sælge Højbygård.

- Vi tænker netop i det store fællesskab ved at invitere alle med i Borren. Det er netop det nye i det her projekt, det fondene har givet millionstøtte til, et kultur- og idrætscenter, hvor der opbygges nye fællesskaber på tværs af generationer og aktiviteter, sagde Søren With.

Leif Egholm, kandidat for Odsherred Listen, fiskede i rørte vande.

- Det her er ikke et tilvalg - det er tvangsflytning. Jeg kan ikke forstå, at man ikke har lyttet til jer. Hvis vi får magt til det, så skal beslutningen om at sælge Højbygård genovervejes, sagde kandidaten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk