17. oktober 2021
En 29-årig mand blev stukket ihjel, mens han var på arbejde på Ørbækskilde ved Fårevejle. En 19-årig er anholdt og varetægtsfængslet i sagen. Foto: Marianne Nielsen
En 29-årig mand blev stukket ihjel, mens han var på arbejde på Ørbækskilde ved Fårevejle. En 19-årig er anholdt og varetægtsfængslet i sagen. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bror til knivdræbt: Vi er fuldstændig rystede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bror til knivdræbt: Vi er fuldstændig rystede
Odsherred - 03. januar 2021 kl. 11:00
Af Marianne Nielsen

Familien til den 29-årige mand, der brutalt blev stukket ihjel mens han var på arbejde på et bosted for voksne ved Fårevejle, forsøger nu at komme nærmere, hvad der skete den 30. december.

I en facebookgruppe for socialpædagoger forøger broderen i et offentligt opslag, at finde flere informationer om hændelsesforløbet forud for knivdrabet.

arrow Læs også: 29-årige Nahmutallah Ahamadzai knivdræbt på jobbet: Så langt er sagen

»Vi er fuldstændig rystede over situationen og derfor rækker vi nu ud til jer. Hvis I kender noget til hændelsen, eller har nogle informationer, så må I mere end gerne henvende jer til mig på privat besked«, skriver han.

En ven skriver om den 29-årige på Facebook, at han op til gerningsøjeblikket har forsøgt at råbe systemet op og at den sigtede og varetægtsfængslede i sagen en 19-årig beoer på opholdsstedet - flere gange har truet ham på livet, når han var på arbejde.

»Han delte episoderne både med sin familie og med sin arbejdsplads, men desværre talte han for døve ører og blinde øjne« skriver han på Facebook, og håber at vennens død ikke bliver forgæves.

»Hvis hans død ikke skal være forgæves, hvis man i stedet gerne vil hjælpe familien, så forudsætter det, at retfærdighed og ikke mindst politisk prioritering af psykiatrien opfyldes«, skriver han.

Også Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S), kommenterer på Facebook det tragiske knivdrab og vilkårene i psykiatrien:

»En ufattelig tragedie, at en medarbejder mister livet på et privat bosted i Odsherred. Nu må der skrides ind og lovgives sådan at psykisk syge og farlige patienter ikke udskrives fra psykiatrien til opholds- og bosteder. Det handler om sengepladser og en tilgang i psykiatrien, hvor patienterne udskrives når de er raske, fremfor hurtigst muligt!«, skriver han.

Knivdrabet på den 29-årige socialpædagog er det sjette drab på et bosted i socialpsykiatrien siden 2012.

arrow Varetægtsfængsling forlænget i drabssag
23. marts 2021 kl. 19:32 Opdateret: kl. 14:00
arrow Udvalg efter knivdrab: Behov for mere viden om tilsyn opholdssteder
12. marts 2021 kl. 06:27 Opdateret: kl. 13:18
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk