19. januar 2020
Vestsjællands Beredskab er sat i endnu en knibe efter at beredskabskommissionen har besluttet at fyre beredskabsdirektøren.
Vestsjællands Beredskab er sat i endnu en knibe efter at beredskabskommissionen har besluttet at fyre beredskabsdirektøren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfolk frygter for brandvæsenets fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfolk frygter for brandvæsenets fremtid
Odsherred - 20. august 2019 kl. 14:55
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilliden til den øverste chef for Vestsjællands Brandvæsen, beredskabsdirektør Helle Søeberg, er væk, og derfor er hun fritaget fra tjeneste, og der vil blive indledt en afskedigelsessag mod hende.

Meddelelsen om den kommende fyring af beredskabsdirketørn kommer fra beredskabskommissionens formand, Lejres borgmester Carsten Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Hverken Kalundborgs eller Odsherreds borgmestre, der begge sidder i beredskabskommissionen, har kommentarer til fyringen, men hos brandfolkene, er der frustration.

Tillidsmand på brandstationen i Asnæs, Bo Olsen, fortæller, at de er indkaldt til informationsmøde i aften, men også, at han er nervøs for det fælleskommunale beredskabs fremtid.

»Det er noget rod. Nu kommer der til at gå lang tid, før vi kan komme videre med nogle ting, og vi aner ikke hvad der skal ske. Vi er endt i lidt af et vakuum. I forvejen mangler vi penge, og med en fyring af beredskabsdirektøren bliver der næppe flere penge at tage af. Jeg formoder at beredskabskommissionen har en plan, men jeg frygter, at der ikke kommer til at ske noget, før Lejre og Sorø har fundet ud af med sig selv om de ønsker at forlade det fælles beredskab. I bund og grund mangler der en gennemgribende analyse af alle beredskabets opgaver, hvor vi også kan få et svar på om vi får penge for de opgaver vi løser for kommunerne. Det hele har haltet fra starten, og hvert år er underskuddet bare blevet større. Der er ikke penge nok i beredskabet, og den grundlæggende plan om, at man kunne spare en kvart milliard ved at lægge brandvæsenerne sammen over hele landet, har aldrig holdt i virkeligheden, siger han.

Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (S), slår fast, at han fortsat har fuld tillid til at beredskabet løser deres opgaver i Odsherred Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk