29. januar 2020
Karsten Jacobsens søn Claus Jacobsen var torsdag ude og høste frøgræs ved Nørre Asmindrup. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Karsten Jacobsens søn Claus Jacobsen var torsdag ude og høste frøgræs ved Nørre Asmindrup. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfare er noget de lever med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfare er noget de lever med
Odsherred - 20. juli 2019 kl. 11:17
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Sidste år sad vi oppe under taget af frygt for ild. Skærehovedet slog mod de små sten, så der opstod hele tiden gnister, fortæller ejer af Hønsinge Maskinstation, Karsten Jacobsen, som i mere end 30 har kørt rundt og høstet markerne i Odsherred.

Frygten for at der skal opstå markbrand, når man kører med de store mejetærskere, er hele tiden til stede. Men det er som regel også en risiko, som man er nødt til at leve med.

- Sidste år var det ekstremt, fordi kornet var så kort på grund af tørken, så skærehovedet nærmest kørte under jorden, siger han.

For tre år siden blev frygten for brand en realitet, da der gik ild i den mejetærsker, Karsten Jacobsen kørte i.

- Jeg kørte ved gården i Hønsinge, og var ikke klar over, at mejetærskerens bremser hang lidt, så bremseklodserne blev gloende. Pludselig var der nogle skaller, som begyndte at gløde, og så var der ild. Jeg løb hurtigt væk fra mejetærskeren, og fik ringet til brandvæsenet, fortæller han.

Karsten Jacobsen fortæller, at han selv tager en række forholdsregler, inden han kører ud med mejetærskeren.

- Man skal være pokkers opmærksom på gnister, og så skal man altid have to-tre pulverslukkere eller vandslukkere med. Det er også vigtigt, at holde maskinen ren. Hvis man puster den ren for støv hver morgen, minimerer man også risikoen for at der opstår ild, siger Karsten Jacobsen.

I disse dage arbejder maskinstationen med at høste vinterbyg og frøgræs. I næste uge går de i gang med at høste resten af kornafgrøderne.

- Hvis det tørre vejr fortsætter, skal vi passe meget på. Skulle kornet nå at blive vådt inden vi høster, brokker vi os nok også over det, siger Karsten Jacobsen med et smil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk