18. september 2020
Borgmester Thomas Adelskov (A) takkede politikerne i Odsherreds Byråd for at bakke fuldtalligt op om investeringerne i teater-byggeriet i Nykøbing Sjælland. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Thomas Adelskov (A) takkede politikerne i Odsherreds Byråd for at bakke fuldtalligt op om investeringerne i teater-byggeriet i Nykøbing Sjælland. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester indviede teater-byggeplads: Kulturen binder os sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester indviede teater-byggeplads: Kulturen binder os sammen
Odsherred - 31. august 2020 kl. 16:14
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var høj, blå himmel og masser af stærkt projektør-lys fra en gul sensommersol, da borgmester Thomas Adelskov og projektchef i Realdania, Henrik Lund, mandag inviede byggepladsen for det nye Odsherred Teater bag den nuværende teaterbygning i Algade i Nykøbing Sjælland.

arrow Læs også: Direktørskifte i entreprenørfirma: Direktør fortsætter som bestyrelsesformand

Bygningsarbejderne havde fået tidligt fri, og scenen var sat inde på byggepladsen, hvor der støbt de første fundament-render. De inviterede fremmødte - repræsentanter for byggefirmaet Elindco, byrådspolitikere, teatrets samarbejdspartnere - kunne så småt fornemme bygningens omrids og størrelse.

Til indvielsen var de inviterede forsamlet, ikke på skrå brædder, men skrå jern-køreplader, lagt ud fordi byggepladsen i sidste uge sejlede i regnvand.

- Det her er en rigtig stor investering i Odsherred Kommune; i vores kulturliv, i Nykøbing, i midtbyen og i hele kommunen, sagde Thomas Adelskov.

- Et egnsteater, som både kan mærke indad og tænke ud over grænserne. Sætte Odsherred på landkortet; inddrage hele byer i projekter, lokalsamfund, borgergrupper. Det er uvurderligt, mente borgmesteren.

Han roste politikerne i byrådet - både det nuværende og det forhenværende - for at bakke stærkt op om teaterflytningen og købet af det gamle Irma-supermarked i Algade 36.

- I andre kommuner kan den slags give store diskussioner, men ikke i Odsherred. Vi ved, at det er kulturen, der binder os sammen, løfter os, gavner bosætningen og erhvervslivet. Tak til byrådet, tak til fondene, der har gjort det muligt, tak til teatret.

Projektleder i Realdania, Henrik Lund, roste Odsherred Kommune for at turde satse på Nykøbing Sjælland og placere egnsteatret i handelsgaden og bruge kulturen til at skabe nyt liv i midtbyen.

- Det er godt set, mente han.

arrow Nu kan skolebyggeri endelig komme i gang
11. september 2020 kl. 07:57 Opdateret: kl. 10:42
arrow Rekordopgave på en kvart milliard kr. til Jyllinge-firma
11. september 2018 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:52
arrow Når omsætningsmål før tid
15. januar 2018 kl. 11:30 Opdateret: kl. 13:22
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk