25. november 2020
I "Eventyrrejsen" har lille søster Anna udlængsel og rejser fra reolen på biblioteket på rejse rundt i gamle eventyr og skriver hjem.  Illustration: Tove Krebs Lange
gallery icon

Se billedserie

I "Eventyrrejsen" har lille søster Anna udlængsel og rejser fra reolen på biblioteket på rejse rundt i gamle eventyr og skriver hjem. Illustration: Tove Krebs Lange
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn skal på eventyrrejse sammen med lille søster Anna

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn skal på eventyrrejse sammen med lille søster Anna
Odsherred - 29. oktober 2020 kl. 10:15
Af Stefan Andreasen

Forfatter og illustrator Tove Krebs Lange er nærmest huskunstner på den årlige festival Odsherred Læser for børn og unge, og til årets festival, der starter mandag den 2. november, har hun skabt udstillingen »Eventyrrejsen«, der knytter sig til hendes nye billedbog af samme navn.

Bogen udkommer på festivalens åbningsdag.

- Hej søster. Nu har jeg boet i en bjælkehytte ude i skoven i et stykke tid. Jeg bor hos tre bjørne og hjælper til med lidt af hvert. Om morgenen, når bjørnene går deres morgentur, laver jeg havregrød på det gammeldags brændekomfur....

I »Eventyrrejsen« skriver Anna, den ene af to bitte-små damer, breve hjem til sin søster.

De bor i bibliotekets reol med eventyr. Anna har fået udlængsel og er draget på rejse rundt i ti gamle eventyr, blandt andet »Guldlok og de tre bjørne«.

Specielt til Odsherred Læser har Tove Krebs Lange skabt udstillingen »Eventyrrejsen« i Pakhusgalleriet i Nykøbing Sjælland, hvor børnehave- og indskolingsbørn skal på opdagelsesrejse i hendes illustrationer og møde de samme spændende mennesker og dyr, som søster Anna gør.

- Anna skriver breve hjem om, hvor triste dværgene er, efter at Snehvide er rejst, og hvor irriterende det er, når bukke-bruserne tramper på troldens bro.

- Når børnene går på opdagelse i »Eventyrrejsen«, skal de ud fra billeder og breve gætte, hvilke eventyr den lillebitte dame Anna har besøgt. Bagefter skal de tegne deres egne billeder, fortæller festivalleder Anne-Marie Donslund.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk