19. september 2020
Står det til politikerne i Odsherred Kommunes social- og forebyggelsesudvalg, så skal det være muligt at få taget blodprøver i eget hjem.
Står det til politikerne i Odsherred Kommunes social- og forebyggelsesudvalg, så skal det være muligt at få taget blodprøver i eget hjem.
Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blodprøver skal tages derhjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blodprøver skal tages derhjemme
Odsherred - 19. august 2019 kl. 10:05
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for social- og forebyggelsesudvalget i Odsherred Kommune, Arne Mikkelsen, (SF), har haft det han kalder uformelle samtaler med det personale, der foretager blodprøver i Odsherred Kommune og kombineret med en almindelig observation, har han fundet ud af, at der er en del borgere, som skal have foretaget blodprøver, der har store problemer med at befordre sig til Sundhedscentret i Nykøbing, hvor blodprøverne skal tages.

Det betyder, at flere af dem må visiteres til flextrafik eller andre befordringsmidler, og nogle har brug for at få andre mennesker til at hjælpe sig, for at komme frem.

Ifølge Arne Mikkelsen vil det være en stor lettelse for mange mennesker, hvis blodprøvetagning i stedte kunne komme hjem til folk, og det har han stillet forslag om i udvalget, og han motiverer det skriftligt:

»Efter uformelle samtaler med personalet der foretager blodprøverne, har jeg erfaret, atd et ville være hensigtsmæssigt i en del tilfælde, hvis personalet, som en del af deres arbejde, kom til disse visiterede borgere, for at tage de nødvendige blodprøver. Personalet fremfører, at det sikkerhedsmæddigt og administrativt let vil kunne etableres.«

Udvalgets medlemmer tog positivt imod forslaget, men da regionen betaler, skal der nu en forhandling igang med dem, før der kan blive tale om blodprøvetagning i private hjem.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk