26. august 2019
Anne-Marie Donslund har skrevet »Flugten til Juleø« sammen med Trine Bundsgaard.
gallery icon

Se billedserie

Anne-Marie Donslund har skrevet »Flugten til Juleø« sammen med Trine Bundsgaard.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliver det mon jul på den øde ø?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliver det mon jul på den øde ø?
Odsherred - 06. december 2018 kl. 18:39
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatter Anne-Marie Donslund, Vallekilde i Odsherred, er aktuel med lydbogs-julekalenderen »Flugten til Juleø« sammen med kollegaen Trine Bundsgaard.

I kalenderen, skrevet som »roman« i 24 afsnit og indlæst som lydbog, distribueret på internettet af forlaget Storytel, forenes den traditionelle, hyggelige julehistorie med spænding og uhygge, krydret med humor.

- Den handler om en familie, Holger på 12 år, lillesøster Julie og moderen Carmamilla, der er sociale flygtninge. Moderen er så fyldt med vidtløftige drømme, at hun aldrig får færdiggjort nogle af dem og aldrig kan betale sine regninger. Historien begynder med, at fogeden banker på døren, og familien flygter ad bagtrappen. De rejser ud til Juleø, hvor moderen fra en spåkone har hørt, at hun vil kunne åbne et yogacenter med julestemning og springvand på den gamle kro, fortæller Anne-Marie Donslund.

- Juleø viser sig at være mere udkant end udkanten. Det er en totalt øde ø, hvor de fleste er rejst fra. Julie har ellers glædet sig til at bo på Juleø; hun er nærmest besat af jul. Men der er ikke det mindste julestemning på Juleø. Julen er slettet fra øboernes hukommelse, fortæller Anne-Marie Donslund.

Julekalenderens 24 afsnit på 15-20 minutter er indtalt af skuespiller Hans Henrik Bærentsen, der »spiller« samtlige roller. Han har tidligere lagt stemme til blandt andre den populære, morgenfriske, »Rasmus Radiomus«.

- Han er virkelig god, når han skifter mellem figurerne. Specielt Julie lyder så sjovt - som en lille nisse, lyder det med et grin fra den lokale forfatter.

- Vi fik idéen for tre år siden og udviklede den som julekalender til DR. Men de sagde nej tak - de havde på lager til fire år. Så lå projektet stille et års tid, indtil vi begyndte at skrive det om til det nye format.

- Jeg elsker julekalendere, fordi man tager fat i de svære problemer i familierne og får ryddet op og luftet ud inden juleaften, siger Anne-Marie Donslund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk