20. november 2017
Birgit Kroghs modeller til nye alter-stager, der skal erstatte de to stager af Thorvald Bindesbøll i Immanuelskirken i København.  Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Birgit Kroghs modeller til nye alter-stager, der skal erstatte de to stager af Thorvald Bindesbøll i Immanuelskirken i København. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birgit Krogh - kirke-kunst med historisk vingesus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgit Krogh - kirke-kunst med historisk vingesus
Odsherred - 18. oktober 2017 kl. 17:15
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den anerkendte Nykøbing-keramiker Birgit Krogh har fået opgaven at fremstille to nye keramiske alter-stager til Immanuelskirken på Frederiksberg i København.

Der er kunsthistorisk vingesus over opgaven i kirken, der betegnes som arkitekt Andreas Clemmensens hovedværk, blandt andet takket være samarbejdet med kunstner-brødrene Niels og Joakim Skovgaard.

De to gamle alter-stager, som erstattes, fordi de er gået i stykker, blev kreeret på Kähler Keramik af Thorvald Bindesbøll, ven med Joakim Skovgaard.

De to nye alter-stager kommer, ligesom de gamle, til at stå foran altertæppet, tegnet af Joakim Skovgaard, der også har skåret prædikestolen.

Bagved er Niels Skovgaards altertavle, der tager afsæt i Pinseunderet. Alterbordets forside er tegnet af Niels Skovgaard.

De oprindelige Bindesbøll-stager er rigt ornamenteret i en støvet, mørk grøn farve.

- Mine stager skal være lysere. Den gamle mørke glasur skiller sig ikke nok ud i forhold til altertæppet, siger Birgit Krogh.

- Det bliver ikke en kopi af de gamle stager. Jeg har helt frie hænder til at komme med mit eget udtryk, siger keramikeren.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk