23. oktober 2021
Jørgen Preuss fra Vig Familieby er ikke begejstret, hvis et multinationalt firma skal stå for driften af biogasanlægget i Vig. Foto Mikael Rieck
Jørgen Preuss fra Vig Familieby er ikke begejstret, hvis et multinationalt firma skal stå for driften af biogasanlægget i Vig. Foto Mikael Rieck
Foto: Mikael Rieck
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biogas på udenlandske hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Biogas på udenlandske hænder
Odsherred - 24. januar 2019 kl. 21:14
Af Helene Nielsen

Der er indledt forhandlinger mellem det multinationale firma Veolia og ejerne af grunden ved Vig, hvor der planlægges at bygges et biogasanlæg, Preben og Kenneth Hansen fra Tuse Næs.

arrow Læs også: En hel by protesterer mod biogas

Odsherred Kommune har i et svar til en borger skrevet, at ejerne er i dialog med Veolia, der højst sandsynligt vil investere i anlægget og drive det.

Jacob Illeris, som er business development director i Veolia Nordic, bekræfter i mail til Nordvestnyt, at der er forhandlinger i gang.

- Veolia undersøger, sammen med Kenneth og Preben Hansen, mulighederne for at etablere et miljømæssigt bæredygtigt anlæg, som, baseret på egnens biomasser, producerer biogas, biogent kuldioxid og gødning og som reducerer Odsherreds udslip af kuldioxid til atmosfære med mere end 60.000 tons hvert år, skriver Jacob Illeris.

Veolia er et fransk firma med afdelinger over det meste af verden.

Ifølge deres hjemmeside arbejder de med bæredygtige løsninger indenfor vand og affald.

På verdensplan har virksomheden 169.000 ansatte og en nettoomsætning på 25 billioner kroner.

Hos initiativgruppen, som protesterer mod et biogasanlæg i Vig, er der ikke begejstring, hvis Veolia bliver medejer af biogasanlægget.

- Jeg kender ikke firmaet. Det bekymrer mig, at der skal et multinationalt firma ind over. Så kommer det til at handle om profit, hvis de vil investere i biogasanlægget - ikke borgerne. Chancen for at få lov til at lukke anlægget ned, hvis der skulle opstå lugtgener, bliver sikkert også endnu mindre, siger Jørgen Preuss, som er næstformand for Vig Familieby, som er med i initiativgruppen.

Formanden for miljø- og klimaudvalget, Paw Pedersen (DF), kender godt til Preben og Kenneths Hansens kontakt til det franske firma, men kender i øvrigt ikke noget til firmaet.

- Jeg ved kun, at de kan komme til at stå for opførelsen af anlægget. Jeg ved ikke noget om driften, siger Paw Pedersen.

Onsdag besøgte han et biogasanlæg ved Hashøj, som ifølge Paw Pedersen har kørt upåklageligt i 25 år og kun haft ganske få klager over lugtgener. Det beroliger dog ikke Jørgen Preuss.

- Da kommunen startede med at snakke om biogasanlæg, handlede det om billig fjernvarme til borgerne i Vig og Nørre Asmindrup. Nu hører vi så pludselig, at Preben Hansen samarbejder med et multinationalt selskab. Det er kørt helt af sporet, siger Jørgen Preuss.

arrow Politisk fokus på biogas
09. januar 2019 kl. 18:59 Opdateret: kl. 11:40
arrow Protest mod biogasanlæg skudt i gang
04. januar 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 08:47
arrow Uro i Venstre efter biogaskritik
21. december 2018 kl. 13:24 Opdateret: kl. 10:46
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk