22. februar 2020
Thomas Blachman blev opildnet af at tale om sit yndlingsemne - kreativiteten. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Blachman blev opildnet af at tale om sit yndlingsemne - kreativiteten. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie fra folkemødet: På telttur med Blachman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie fra folkemødet: På telttur med Blachman
Opdateret 08. september 2018 kl. 16:10
Odsherred - 08. september 2018 kl. 15:22
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som forudset blev tv-kendis og fantasi-hylder Thomas Blachman det helt store trækplaster på lørdagens Folkemødet i Odsherred på Den Rytmiske Højskole ved Vig.

arrow Læs også: Flere folkemøde-billeder: Arrangører jubler over stor tilstrømning

Det skabte hurtigt pladsmangel i »De små demokrater«'s telt, hvor gæsterne holdt godt fast i deres pladser og ikke simrede rundt, som det ellers er sædvane på folkemødet.

Derfor måtte en stor flok stå udenfor i telt-åbningen eller ved sammenføjningerne og lytte til den ordrige entertainer ord om det hele, legende, kreative mennesker uden at kunne se ham. En flok børn levede teorierne ud i virkeligheden ved at blæse sæbebobler i alle mulige størrelser og former i luften.

- Der er et opgør på vej i tiden; der kører p.t. en borgerkrig med to fronter. Ikke noget partipolitisk. På den ene side er der dem, der ødelægger det hele, og på den anden side dem, der skaber alt det sjove. Der er røvhullerne, og dem der holder ud og kæmper for kreativiteten. Der er meget negativ energi i luften for tiden, og jeg er sikker på, at der inden længe kommer et oprør imod alt det kedelige; det der gør os syge af dårlig stemning. I kan selv mærke, hvor det er. Måske skulle I skifte jeres omgangskreds ud, orddriblede Thomas Blachman.

- Vi skal understøtte det improviserende, frie, artikulerende menneske. Der skal være god tid til at være sig selv må sin helt egen måde. Det er ligesom i jazz. Vi skal få det til at swinge, være til stede i nuet, udtrykke følelser. Det er i virkeligheden fuldstændig banalt. Der er bare nogle, der ikke fatter en skid og er misundelige, fordi andre har fundet den rigtige vej, sagde Thomas Blachman dybt inde fra teltet.

Flere af de forsamlede udenfor teltet var irriterede over, at det også - selvom man brugte fantasien - var svært at høre, hvad Blachman verbal-driblede, fordi der ikke var skruet nok op for lyden.

arrow Billedserie: Flade mursten binder folk sammen på folkemødet
08. september 2018 kl. 17:43 Opdateret: kl. 17:43
arrow Folkemødet er både for folk og fæ
08. september 2018 kl. 15:49 Opdateret: kl. 15:49
arrow Manden med tænderne bed sig fast i folkemødet
08. september 2018 kl. 15:31 Opdateret: kl. 15:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk