15. august 2020
Besigtigelse af brandstedet i Vig Festivals håndværkerlandsby på Holbækvej i Vig. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Besigtigelse af brandstedet i Vig Festivals håndværkerlandsby på Holbækvej i Vig. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie fra brandsted: Et trist, sodsværtet syn for Vig Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie fra brandsted: Et trist, sodsværtet syn for Vig Festival
Odsherred - 11. marts 2019 kl. 12:58
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var et mistrøstigt, sodsværtet syn, der mødte bestyrelsesmedlem Jesper Hagelund fra Vig Festival, da han mandag besigtigede de omfattende skader efter branden lørdag i festivalens såkaldte håndværkerlandsby på opbevaringspladsen bag Vig Vandværk.

arrow Læs også: Forsvarer: Ikke bevis for alle påsatte brande

Samlingsstedet for festivalens håndværkere - håndværkerlandsbyen - med 20 fods mandskabs- og værktøjs-containere og halvtag med borde og bænke, var udbrændt, og en 40 fods skibscontainer var på grund af den kraftige strålevarme fra branden blevet forvandlet til en gloende keddel, så alle festivalens el-kabler, forlængerledninger og lyskæder blev ødelagt.

Ifølge festivalen vil skaderne samlet, inklusiv bortskafning af miljøfarligt affald og indkøb af fire nye skibscontainere, kunne løbe op i over en halv mio. kr.

- Vi skal gennemgå vores lister og gøre præcis op, hvad der var i containerne, men der har været for flere hundrede tusinde kroner, alene i el-kabler, vurderer Jesper Hagelund, der går under tilnavnet »Mr. Festival« på grund af sine mange år som ansvarlig for opbygning af festivalpladsen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har prøvet tyverier, men aldrig en brand som den her, siger Jesper Hagelund.

Midt- og Vestsjællands Politi har endnu ikke et bud på brandårsagen.

Indsatsleder Birgitte Kryger, Vestsjællands Brandvæsen, oplyste søndag, at der var opstået brand samtidig i håndværkerlandsbyen og i en affaldscontainer ved Vig Festivals kontor, cirka 200 meter derfra. Det virker efter hendes mening underligt. Men hun har ikke et bud på brandårsagen.

Jesper Hagelund oplyser, at der ikke har været brand inde i skibscontaineren med el-kabler - de er smeltet af strålevarmen fra branden. Brandvæsenet måtte med hydraulisk værktøj skubbe to andre containere til side for at komme til indgangen.

- Brandens arnested må have været under halvtaget eller i mandskabs-containeren. Eller måske begge steder, siger Jesper Hagelund.

Da Vestsjællands Brandvæsen nåede frem lørdag aften var der høje flammer fra det brændende halvtag og mandskabs-containeren. Jesper Hagelund var på det tidspunkt til møde med bestyrelsen i Vig og var hurtigt ved brandstedet.

- Selvom brandvæsenet havde dæmpet flammerne, slikkede de stadig ud under halvtaget. Man kan se, at flammerne har været fem-seks meter oppe i en lysmast, siger Jesper Hagelund.

arrow Vidner til brande: Det var drengene der gjorde det
30. juni 2020 kl. 19:06 Opdateret: kl. 20:06
arrow Mand nægter sig skyldig i påsatte brande i festival-containere
23. juni 2020 kl. 16:29 Opdateret: kl. 20:59
arrow Busbranden i Vig er nu færdig-efterforsket
05. december 2019 kl. 11:12 Opdateret: kl. 10:49
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk