16. januar 2019
Ét af de store gennemarbejdede graffiti-malerier, såkaldte pieces, der skal bevares i Ruwel-bygningen. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Ét af de store gennemarbejdede graffiti-malerier, såkaldte pieces, der skal bevares i Ruwel-bygningen. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie fra Ruwel: De største og bedste graffiti-malerier bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie fra Ruwel: De største og bedste graffiti-malerier bevares
Opdateret 08. februar 2018 kl. 18:22
Odsherred - 08. februar 2018 kl. 18:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De nye ejere af den hærværks- og graffiti-ramte Ruwel-bygning på Havnevej i Nykøbing Sjælland vil lade de største og bedste af de ulovlige graffiti-malerier overleve, når der nu skal istandsættes og indrettes til den maritime virksomhed Marine Garage.

De ti-tusindvis af løsrevne graffiti-tags på væggene skal overmales eller på anden måde fjernes, og så er der de godt 30 store graffiti-mesterværker, pieces som graffiti-malerier kaldes, der skal bevares.

For tiden har de nye bygningsejere, Nicolaj John Runge og Claus Skriver, stiftere af Marine Garage, travlt med at fjerne tonsvis af glasskår, ødelagte gipsplader, bulede ventilationsrør, smadret inventar og meget mere fra haller og kontorer.

Men trods makkerparrets oprydnings-iver er det tanken, at de bedste, mest gennemarbejdede pieces, skabt af de mest ferme street art-kunstnere, skal bevares.

- Der er virkelig arbejdet med sprayflasker og store malerruller i de bedste af malerierne, og de rummer helt klart en kvalitet, siger Nicolaj John Runge til dagbladet Nordvestnyt.

Efter planen skal de store pieces skabe en særlig urban stemning i hallerne, hvor sejlbåde skal opbevares og shines op.

- Vi har talt om, at få farvesat væggene i både-hallerne, så malerierne understøttes og fremhæves - måske skal der udbygges med mere af den professionelt udførte graffiti, siger Nicolaj John Runge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk