20. juni 2021
Asnæs-Grevinge Hallens store væg med ventilationskanaler beklædes med plader af typen Rockpanel, som danner en ny stærk og velisoleret klima-skærm. Der har tidligere været problemer med indtrængende regnvand. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Asnæs-Grevinge Hallens store væg med ventilationskanaler beklædes med plader af typen Rockpanel, som danner en ny stærk og velisoleret klima-skærm. Der har tidligere været problemer med indtrængende regnvand. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Vandskadet Asnæs-hal sikres med ny facade-beklædning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Vandskadet Asnæs-hal sikres med ny facade-beklædning
Opdateret 11. juni 2021 kl. 09:18
Odsherred - 11. juni 2021 kl. 08:45
Af Stefan Andreasen

Asnæs-Grevinge Hallen blev ramt af en stor vandskade i 2020, hvor der trængte vand gennem facaden til hulmuren, og i øjeblikket er der gang i renoveringen af tag og facade, hvor den store væg med ventilationskanaler beklædes med plader af typen Rockpanel.

- Det er et Rockwool-produkt, som er monteret uden på isoleringen og danner ny klimaskærm. Den er ubestemmelig gulgrøn lige nu, lidt kedelig kan man vel sige, men om fem-seks uger ændrer den farve og bliver rigtig gylden og karakterfuld. Den er så småt begyndt at changere i farven, siger Poul Malmvig, Odsherred Kommunes projektleder.

Først er facaden beklædt med isolerings-batts, derefter er Rockpanel-pladerne monteret på et skelet. De er brandsikre og modstandsdygtige overfor direkte sol og kraftig regn. Den store facade bliver dermed energi-optimeret og klimasikret.

- Jeg tror, at man på længere sigt vil tage alle ydervæggene på hallen. Der er virkelig noget at hente på energi-kontoen. Der er næsten ikke isolering i den hal, siger Poul Malmvig.

Der har også tidligere været problemer med indtrængende vand gennem facadens murværk.

Det fik bærende jernsøjler til at ruste, så de udvidede sig og pressede sten ud, så væggen blev mere utæt. Det var nødvendigt at udskifte de ødelagte sten - en reparation der kunne ses. Den er nu gemt bag den nye beklædning.

Hal og omklædningsrum får i samme omgang nyt tjærepap-tag, der isoleres efter nyeste bygningsreglement, og regnvands-nedløbet ændres, så det føres uden på bygningen.

Ventilationskanalerne udskiftes med nye rør - det var billigere end at tage dem ned og sætte dem op igen i forbindelse med renoveringen, oplyser Poul Malmvig.

Renoveringen af Asnæs-Grevinge Hallen vil være færdigt til efter sommerferien.

Tag-udskiftningen på Asnæs Svømmehal er blevet ramt af leverance-forsinkelser og fordyrelse og er først færdigt ved udgangen af 2021, oplyser Poul Malmvig.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk