19. august 2019
Arkitekt Torben Arendal har hængt sine Trier-malerier op på væggene på Restaurant & Café Nykøbing, inspireret af en gammel kunst- og kultur-café i Rom. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Arkitekt Torben Arendal har hængt sine Trier-malerier op på væggene på Restaurant & Café Nykøbing, inspireret af en gammel kunst- og kultur-café i Rom. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Triers Vallekilde-landskaber på lokal café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Triers Vallekilde-landskaber på lokal café
Odsherred - 23. september 2018 kl. 10:12
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitekt Torben Arendal, Nørre Asmindrup, har en forkærlighed for Vallekilde-kunstnerne, hvilket afspejler hans samling af landskabs-malerier; værker af Troels Trier den ældre (søn af højskole-grundlægger Ernst Trier), Holmer Trier (den ene af Troels Trier den ældres to sønner), samt Gudrun Trier Mørch (gift med Ejvind Mørch, inspektør på psykiatrihospitalet).

En del af Torben Arendals maleri-samling, med hovedvægt på værker af Troels Trier den ældre, kan ses året ud på Café Nykøbings vægge i Algade i Nykøbing Sjælland. Torben Arendal er inspireret af sit besøg på den historiske Antico Caffè Greco på Via dei Condotti i Rom, hvor verdensberømte kunstnere som H.C. Andersen, Ibsen, Goethe, Wagner og Thorvaldsen indtog deres mad og drikke, og hvor der i vore dage er tæt pakket med klassisk kunst på væggene.

- Jeg synes, andre skal have lov til at opleve de fantastiske Trier-malerier, siger Torben Arendal, der er vild med den realistiske landskabsstil.

- Malerierne fortæller historien om det lokale landskab, som det var engang. Det er jo helt anderledes i dag, siger arkitekten, der har forsynet malerierne med små kort, så man kan tage ud på stederne og tjekke, hvordan der ser ud nu.

Troels Trier den ældre har hentet sine motiver på Vallekilde-egnen - Bjergsøvej på vej mod landsbyen, Vallebjerg, Troldebjerg, højskolen, heste og køer i forgrunden, Vejrhøj, Fruerlund Skov ved Dragsholm Slot.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk