23. juli 2019
Søstrene Laura og Mathilde de Boer (th. med en Gerda) dukker sig for konfettien.
gallery icon

Se billedserie

Søstrene Laura og Mathilde de Boer (th. med en Gerda) dukker sig for konfettien.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Stor galla-fest med stribevis af priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Stor galla-fest med stribevis af priser
Odsherred - 16. november 2018 kl. 22:40
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nykøbing-søstrene Laura og Mathilde de Boer løb med Odsherred Ungekulturpris, en rejsecheck på 33.000 kr., ved fredagens OdsHædring.

arrow Læs også: Gerda Lyhn sendte sønnen Jens til OdsHædring på knallert

Den røde løber var rullet ud foran Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter, og hallens arena var pyntet til galla. 350 festklædte gæster sad ved runde borde med hvide duge.

- Det er flot, at der er kommet så mange her i aften, hvor der er semifinale i »Vild med dans« og fodboldlandskamp. Vi skal hædre nogle nysgerrige, modige, virkelystne mennesker, der tør stikke ud og kan se nye muligheder. Der er med til at gøre Odsherred rig på muligheder og oplevelser, sagde borgmester Thomas Adelskov.

Konfetti-kanonen blev skudt af, første skud for Laura og Mathilde de Boer, der blev hædret for initativet dB Rabalder, koncerter med unge der skriver deres egen musik.

- Til sidst tak til vores mor! lød det i kor fra søstrene som afslutning på takketalen.

Leder af Ung i Odsherred, Louise Nordlund, uddelte Ungekulturprisen.

- Tak til alle de tre nominerede. I har været til stor inspiration for andre unge og påvirker ungekulturen i Odsherred som gode eksempler for andre, sagde Louise Nordlund.

Laura og Mathilde de Boer var nomineret til prisen sammen med Emil Falke Jensen, Hørve, og Tasja Nielsen, Fårevejle.

Udover rejsechecken fik vinderne en helt ny keramik-statuette, kreeret af Martin Nybo Jensen. Statuetten får ikke navnet Odscar men Gerda, opkaldt efter den fiktive kult-figur Gerda Lyhn, uofficiel æresborger i Odsherred og en slags spin-doctor for borgmesteren.

I løbet af Odshædringen blev der uddelt syv priser, et kunstnerlegat, to påskønnelser, samt en stribe skulderklap for idrætspræstationer.

Fodbold-berømtheden Christian Poulsen, der stammer fra Asnæs, kastede stjerneglans over sportens skulderklap, der gik til Gert Hansen, Elmer Wagner, Astrid Lindberg Hermann, Ella Lindberg Hermann, Melanie Bengtson, Rosa Lindberg Hermann, Benjamin Graves Jensen, Michelle Leth Wehage og Henrik Lerfeldt, alle fra Nykøbing Sj. Skytteforening; Tim Aagesen, Rørvig Sejlklub, Henrik Kjær, Tommy Jensen og Henrik Beckwith, Odsherred Løberne, Jan Blume, europamester i pløjning med heste, Dorthe Grathwohl og Bo Augustsen, VHG Badminton, Bitten Nielsen, Rikke Larsen, Kenneth Pedersen og Dennis Frederiksen, alle fra Højby Skytteforening.

Den nyindstiftede Iværksætterprisen gik til Suztain netbutik i Vig, der handler med bæredygtige produkter, og Vækstprisen til RV Murerentreprise i Asnæs ved Rene Voss.

Ledere og børn i FDF Nykøbing Sj. fik Fritidsprisen. Kulturprisen deltes mellem Vig Festival og Anker Petersen, der har stået i spidsen for Musikforeningen Drauget gennem alle årene.

Fødevareprisen gik til Dansk Tang, Nykøbing, en iværksætter-duo med Claus Marcussen og sønnen Simon Weber Marcussen, og sognepræst Annette Berg, Vig Kirke, modtog Handicapprisen.

Anna Emma Haudahl, aktuel med DR's ungdoms-serie »Doggystyle« fra Sjællands Odde, modtog Ingrid Britta Christensen Kunstnerlegat.

Bestyrelsen for Sjællands Odde Aktivitetshus og Plejecentret Præstevængets Aktivitetsforening blev påskønnet.

arrow Ny statuette til Odsherreds prisfest - en Gerda
16. november 2018 kl. 19:20 Opdateret: kl. 16:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk