23. maj 2019
H.C. Andersen eventyr-workshop i Huset i Asnæs. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

H.C. Andersen eventyr-workshop i Huset i Asnæs. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Skolebørn på eventyr-jagt i kunstnerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Skolebørn på eventyr-jagt i kunstnerhus
Odsherred - 09. november 2018 kl. 13:43
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem kunstnere fra Huset i Asnæs har, som led i udstillingsstedets 45 års fødselsdag, fortolket passager fra 13 H.C. Andersen-eventyr i papirarbejder som linoleumstryk, ætsning, collage, papirklip og tegning, og på litteratur-festivalen Odsherred Læser har Huset haft besøg af skolebørn, der skulle beskæftige sig med koblingen mellem det skrevne ord og billedkunsten.

- Vi har tolket på nogle af H.C. Andersens eventyr. Nu bliver det sjovt at se, om I kan genkende dem, sagde Husets formand, billedkunster Charlotte Krogh til børnene fra 4. klasse på Nr. Asmindrup Friskole.

I jagten på de oprindelige H.C. Andersen-eventyr, gemt i 26 billeder, opstod blandt andet spørgsmål om, hvad det egentlig var, »Den lille pige med svovlstikkerne« solgte. At det var forløberen for vore dages tændstikker.

- I er dygtige. I kan jeres H.C. Andersen. Og dem, I ikke kendte, kan I nu finde i en H.C. Andersen-bog og læse, opfordrede billedkunstner Poul Erik Nielsen.

Inden børnene selv skulle i gang med at fortolke eventyr på papir, gennemgik kunstnerne de benyttede teknikker - blyantstegning, collage med udklippede stykker papir og pap og linoleumssnit.

- Hvis I ikke har prøvet at lave linoleums-snit før, skulle I få jeres billedkunstlærer til at hjælpe jer i gang, sagde Poul Erik Nielsen.

Han gennemgik også den mere vanskelige, grafiske metode ætsning, som Torben Heron har benyttet.

Udover Charlotte Krogh, Poul Erik Nielsen og Torben Heron har Hans Helge Nielsen og Dag Aronson kreeret H.C. Andersen-værker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk