12. december 2019
Der er fjernet to af de syv store limtræs-spær, og gravemaskinen æder sig ind på de næste. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Der er fjernet to af de syv store limtræs-spær, og gravemaskinen æder sig ind på de næste. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Maskinen æder sig ind på Irma-hallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Maskinen æder sig ind på Irma-hallen
Odsherred - 08. august 2019 kl. 11:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens gravemaskinen fra Midtsjællands Nedbrydning spær for spær river tagkonstruktionen ned på den gamle Irma-buehal i Nykøbing Sjælland, hvor der skal bygges ny teatersal til Odsherred Teater, skal landmålere i gang med at opmåle terræn-højderne for de små nabohuses fundamenter i det stigende terræn op mod Algade.

- Når vi så afsætter højderne inde i bygge-tomten, kan vi hele tiden følge med i, hvordan nabohusenes fundamenter står i forhold til lagerhallens fundamenter, der bankes op. Vi skulle jo nødigt komme til at blotlægge fundamenterne på husene inde ved siden af, siger projektleder Poul Malmvig Sørensen, Odsherred Kommune.

Ét af nabohusene er det gamle saltlager, ejet af Boligselskabet af 1942 i Nykøbing Sjælland. Bindingsværks-bygningen læner sig ind mod nedrivnings-området og er i fare for at vælte.

- Ejeren har sagt, at man på længere sigt vil rive bygningen ned men ikke har penge nu, så vi er nødt til at tage hensyn og passe på bygningen. Der er sat bevægelses-censorer op, og foreløbig har der ikke været aktivitet på dem, mens der er blevet revet ned. Det kan selvfølgelig være, at der sker mere, når de begynder at banke beton-fundamenter op. Men vi har så meget fokus på at undgå skader på nabohusene som overhovedet muligt, siger projektlederen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk