24. april 2019
Keramiker Lise Honoré viser sine bemalede kegle- og æg-krukker, skåle og bronze-poser. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Keramiker Lise Honoré viser sine bemalede kegle- og æg-krukker, skåle og bronze-poser. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: M59-kunstnere rykker ind i kulturhus med stor tyngde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: M59-kunstnere rykker ind i kulturhus med stor tyngde
Odsherred - 11. oktober 2018 kl. 21:21
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pakhusgalleriet i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland skal for en tid gøre det ud for Den Frie Udstillingsbygning i København, hvor kunstnergruppen M59 udstillede i en lang årrække. Nu er gruppen, som andre kendte grupper, ude af Den Frie.

- Vi må hoppe fra sten til sten, siger væver Margrethe Agger, Sjællands Odde, der onsdag tilrettede M59-udstillingen i Pakhuset.

Hun er, ligesom maleren Hans Helge Nielsen, Atterup, også med i Stokrosebanden og i Huset i Asnæs.

- Vores november-udstillinger i Den Frie var tilløbsstykker. Men så blev de trætte af kunstnersammenslutningerne, selvom publikum strømmede til vores udstillinger. Vi havde altid vores sidste og bedste værker med på udstilling i Den Frie, fortæller Margrethe Agger.

Udover Margrethe Agger og Hans Helge Nielsen medvirker Grete Balle, Annette Jersild, Mogens Pøhlsgaard, Ole Bjørn, Håkan Nyström og Lise Honoré på udstillingen.

Udstilingen bærer præg af de otte kunstneres store erfaring, tyngde og power. Der er noget grundfæstet over udstillingen; en helhed og farve-mæthed. Værkerne er udvalgt med omhu, så de vibrerer på samme frekvens.

Der er fernisering lørdag den 13. oktober.

Grete Balle er tilbage i Cobra-inspirationen i kraftfulde, opadstigende abstraktioner i malerier på slidt sejldug. Annette Jersild kombinerer vævning og maleri i mønstrede, sitrende temaer.

Hans Helge Nielsen er stoflig i blå-grønne malerier med drømme-skær. Det ubevidste, det mystiske kommer også i Håkan Nyströms mørke, mystisk dragende interiør-billeder og stilleben. Mogens Pøhlsgaard kredser om døden som en del af livet i kraftigt pastose olie-malerier - dystre gestalter i lyse, lette farver.

Ole Bjørn er skarptskåren geometrisk i konkret stil. Og ude på gulvet på udstilingspodier viser keramiker Lise Honoré bemalede, skultorelle kegle- og æg-krukker, skåle og bronze-poser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk