18. oktober 2019
Maleren Claus Knudtskov er for tiende gang med i Odsherreds Kunstdage, hvor han holder åbent hus og inviterer til kunstudstilling i »Terapien« i Odsherred Terapihave.  I baggrunden forarbejdet til hans gavlmaleri til kunstprojektet »Vi Maler Vig«. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Maleren Claus Knudtskov er for tiende gang med i Odsherreds Kunstdage, hvor han holder åbent hus og inviterer til kunstudstilling i »Terapien« i Odsherred Terapihave. I baggrunden forarbejdet til hans gavlmaleri til kunstprojektet »Vi Maler Vig«. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Lad roen falde på og nyd kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Lad roen falde på og nyd kunsten
Odsherred - 08. juni 2019 kl. 11:16
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Maleren Claus Knudtskov tryller surrealistisk rundt med figurer fra kunsthistorien og nutiden i drømme-scenarier i sine oliemalerier; det store fællesrum »Terapien« på rekreationsstedet Odsherred Terapihave ved Hølkerup er som skabt til hans maleriudstilling til Odsherreds Kunstdage.

54 steder i Odsherred - atelierer, værksteder, gallerier, museer - holder åbent hus i pinsedagene, og kunstnere viser deres værker frem og er klar til at fortælle om netop deres kunstneriske proces - Claus Knudtskov er med for tiende gang.

- Jeg kan godt lide at arbejde i temaer og serier. Her er det »Gøglerens Paradis«, som jeg arbejder med lige nu, fortæller Claus Knudtskov og viser rundt i det langstrakte afslapnings-rum »Terapien« - en gennemrestaureret stald med højt til loftet og udsigt til tag-konstruktionen - hvor møbler og andet interiør er holdt i rolige, varme farver i spektret mellem orange og rød.

I det store rum er der møbel-grupperinger, scenarier, hvor sofaer, stole, puder, lamper er hyggeligt, tematisk arrangeret efter en klar farve-holdning. Man træder ind i en anden verden, og Claus Knudtskovs billeder bliver en del af interiøret. Gæsterne kan sætte sig til rette, dvæle et øjeblik og lade roen falde på, mens de oplever Claus Knudtskovs tryllerier.

I en serie små malerier har han på impressionistisk vis indfanget lysets glimten i vandoverfladen og natur-indtryk på Bornholm.

Der er også - som et stilleben - et lille, nostalgisk maleri af fuglemaler Johannes Larsens skøjter, inspireret af et besøg på museet i Kerteminde.

På udstillingen viser Claus Knudtskov, der også er grafiker og fotograf, at han også mestrer den grafiske genre foto-gravure.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk