18. april 2019
To skulpturer - kaldet »Struktur« - af Stine Kollerup Nielsen - viser Islands Brygge i fugleperspektiv anno 1934 med aktiv havn og i vore dages moderne byudvikling.  Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

To skulpturer - kaldet »Struktur« - af Stine Kollerup Nielsen - viser Islands Brygge i fugleperspektiv anno 1934 med aktiv havn og i vore dages moderne byudvikling. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Huset-kunstnere og deres voksne børn udstiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Huset-kunstnere og deres voksne børn udstiller
Odsherred - 21. september 2018 kl. 19:03
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver i familien på en dobbelt-udstilling i Huset i Asnæs. Billedkunstner Poul Erik Nielsen udstiller sammen med datteren, arkitekt Stine Kollerup Nielsen, og keramiker Anne Rolsted med sønnen, fotograf Morten Mejlhede Rolsted.

Poul Erik Nielsen har længe beskæftiget sig med arkitektur og storbyernes kraftfulde ekspansion. Den urbane interesse har givetvis smittet af på datteren Stine Kollerup Nielsen, der er blevet arkitekt. Sammen har de udstillingen »Urbane forvandlinger«.

Med base i Stine Kollerup NIelsens hjem i Gunløgsgade på Islands Brygge i København har de udforsket den hastige forvandlingsproces omkring Bryggen med modernisering af den gamle bygningsmasse, moderne tilbygninger og nybyggerier.

- Højhuse skyder op nærmest fra dag til dag, siger Poul Erik Nielsen.

Han udstiller malerier på papir og i linoleumstryk, hvor nye, hastige bebyggelser støder sammen med det gamle.

Stine Kollerup Nielsen tager sin arkiteket-baggrund med ind i sine små skulpturer kaldet »Fragmenter«, hvor den gamle bygningsmasse symboliseres med en grundform, og det nye påhæftes som en luftig »ståltråds-tegning«.

- Hvis man har det sure ansigt på, kan man sige, at det moderne æder sig ind på det gamle. Hvis man har det glade ansigt på, bringer det nyt liv til det gamle, siger Stine Kollerup Nielsen.

Sammen har far og datter udarbejdet en bogstav-serie i røget egetræ, og på væggene har de »skrevet« citater fra Italo Calvinos poetisk-filosofiske værk »De usynlige byer«.

I den anden ende af Huset har mor og søn, keramiker Anne Rolsted og fotograf Morten Mejlhede Rolsted, en udstilling sammen, hvor de smukt tydeliggør slægtsskabet i organisk inspireret kunst.

- Man kan nok se vores fælles glæde for naturen. Vi er sådan nogle, der altid render rundt og leder efter lækkert mos, siger Anne Rolsted, der udstiller skulpturelle, raku-brændte unika-krukker.

- Vi er samlere begge to. Mor samler på sten; jeg samler på motiver, fortæller Morten Mejlhede Rolsted, der i sine fotos udforsker naturens magiske mønstre og detalje-rigdom.

Der er fernisering lørdag i Huset i Asnæs.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk