19. maj 2019
50 gæster var mødt op til lørdagens seminar for at diskutere fremtiden for det kunstner-ejede Huset i Asnæs.
gallery icon

Se billedserie

50 gæster var mødt op til lørdagens seminar for at diskutere fremtiden for det kunstner-ejede Huset i Asnæs.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Huset i Asnæs var under luppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Huset i Asnæs var under luppen
Odsherred - 04. november 2018 kl. 13:05
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Huset i Asnæs har i 45 år tilbudt udstillinger og salg af professionel samtidskunst; det er landets ældste kunstner-ejede galleri og udstillingssted; der er ansat en daglig, kunstfaglig leder, og der kører udstillinger af høj kvalitet.

Altsammen noget, Husets kunstnere kan være stolte af og bør holde fast i, sagde Christina Wilson, kunstrådgiver, i sit oplæg på lørdagens seminar om Husets fremtid, der blev holdt i Aksen i Asnæs.

Seminaret var en udadvendt aktivitet i anledning af 45 års fødselsdagen; efter en sommer, hvor det lykkedes kunstnerne og den daglige leder at få hævet et ellers dalende kunst-salg og afblæse en truende krise. I foråret blev der åbent talt om at sælge Huset til en investor og leje sig ind.

- Vi har heldigvis haft et sommer-halvår, hvor det er gået rigtigt fint, så Huset er ikke blevet sat til salg. Nu arbejder vi på at fremtidssikre Huset, sagde daglig leder Mie Thorning Christensen.

I panelet sad Gitte Hededam (S), formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget i Odsherred, Mikkel Carl, billedkunstner og medlem af Legatudvalget for Billedkunst under Statens Kunstfond, Jane Sandberg, direktør på Enigma - Museum for post, tele og kommunikation, og Tina Louise Hove Sørensen, forsker fra Aarhus Universitet.

Formand for Huset i Asnæs, billedkunstner Charlotte Krogh, glæder sig over den brede opbakning til seminaret, cirka 50 deltagere fra forskellige grupperinger i kunst- og kulturlivet.

- Vi står ikke med grydeklare løsninger for Husets aktuelle problemer, og det havde vi heller ikke forventet af seminaret. Men vi fik et billede af, at vi ikke er alene med problemerne; over hele landet, og særligt i provinsen, er det svært at tiltrække kunder til at købe billedkunst.

- Vi fik klare vink om, at vi skal være mere udadvendte og holde kultur-arrangementer, som seminaret var et eksempel på, og det vil vi rigtigt gerne, siger Charlotte Krogh til dagbladet Nordvestnyt.

- Omvendt blev vi også bestyrket i, at vi skal holde fast i vores høje ambitioner om at vise professionel kunst af høj kvalitet. Vi skal ikke gå på kompromis, siger formanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk