17. januar 2021
Højby Lokalråd og tømrerfirmaet Lasse & Janus Byg i Højby har stået for nænsom nedtagning af relieffet fra væggen på Højbygård - det kunne skilles i sektioner. Foto: Ole Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Højby Lokalråd og tømrerfirmaet Lasse & Janus Byg i Højby har stået for nænsom nedtagning af relieffet fra væggen på Højbygård - det kunne skilles i sektioner. Foto: Ole Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Her skal Højbys store keramik-frise hænge fremover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Her skal Højbys store keramik-frise hænge fremover
Opdateret 12. januar 2021 kl. 14:36
Odsherred - 12. januar 2021 kl. 11:54
Af Stefan Andreasen

Billedkunstner Anne Skamstrup Heibergs keramik-frise, inspireret af idyllisk udeliv ved Højby Sø, har siden 1997 udsmykket en facade på Højbygård, hvor Aktivitetscentret har holdt til, men er nu ved at blive flyttet til en ny placering på Højby Skole.

Odsherred Kommune har, efter indkøringen af Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter, sat Højbygård til salg, og derfor flyttes frisen til et nyt sted, hvor den også vil blive set af mange.

Den nye placering på Højby Skole, til højre for hovedindgangen på Nyvej, tæt ved rundkørsel og værkstedsbygning, blev valgt, efter at Højby Lokalråd havde indhentet forslag fra borgerne.

Det lokale tømrerfirma Lasse & Janus Byg har stået for nænsom nedtagning af relieffet, der kunne skilles i sektioner.

Nu er firmaets håndværkere ved at montere det tre meter lange og to meter høje kunstværk på vandfast krydsfinér-plade med afstivende eternit.

Derefter hænges det op på skinner på betonvæggen, fortæller Ole Nielsen, formand for Højby Lokalråd, der står for flytningen.

Anne Skamstrup Heiberg er medlem af kunstnersammenslutningen Cromisterne og var med i Huset i Asnæs 2008-2012. Hun har tidligere boet i Rørvig og er nu flyttet til Svallerup ved Kalundborg.

Relieffets titel er »Arbejde, leg og hvile«, og inspiration og motiv er hentet fra Højby Sø - med udendørsliv og solbadning ved søbredden, fortæller Ole Nielsen, formand for Højby Lokalråd.

Kultur- og folkeoplysningsudvalgets kultur- og brandingpulje har støttet flytningen af frisen.

Anne Skamstrup Heiberg udførte samtidig med frisen to malerier med motiver fra henholdsvis Sjællands Odde og Asnæs, som skulle hænge inde på Aktivitetscentrets vægge på Højbygård.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk