24. august 2019
Motiverne hvirvles surrealistisk rundt i Claus Knudtskovs »Vanilla Sky« - med skælmske Dario Fo i midten med et absurd »figenblad«. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Motiverne hvirvles surrealistisk rundt i Claus Knudtskovs »Vanilla Sky« - med skælmske Dario Fo i midten med et absurd »figenblad«. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Helt surrealistisk på væggen i Vig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Helt surrealistisk på væggen i Vig
Odsherred - 23. marts 2019 kl. 20:13
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Claus Knudtskov, maler med værksted i Hølkerup i Odsherred, er én af 12 kunstnere, der deltager i den tredje version af kunstprojektet »Vi Maler Vig«.

Nøgne kvindefigurer, frit efter klassiske, hvide marmor-skulpturer af billedhuggere som Rudolph Tegner og Giovanni Lorenzo Bernini, dukker op ude på siderne i Lars Knudtskovs surrealistiske oliemaleri »Vanilla Sky«, der netop er færdigmalet til »Vi Maler Vig«.

Centralt i billedet står commedia dell'arte-gøgleren Dario Fo - tildækket med lang gøglerfrakke og hat. Han har et skælmsk klovnesmil på læben og holder et »figenblad« foran sig, trods frakken. En satirisk kommentar til vor tids ny-puritanisme.

- Jeg er en gammel 68'er. Jeg kan ikke lade være at tilføre lidt frihedstrang og sensualitet, siger Claus Knudtskov - en af 12 malere, der udsmykker gavle og vægge i Vigs midtby i kunstprojektet.

- Vi er i en tid med en ny puritanisme, hvor nøgenhed og sensualitet er blevet tabu; det vil jeg godt udfodre lidt. Og jeg er ret vild med Dario Fo og hans evne til at afsløre, siger Claus Knudtskov, maler, grafiker og fotograf og tidligere produktionschef på Fagbladet 3F.

Hans maleri »Vanilla Sky« skal hænge på væggen ved VIG Herreklip, Vig Hovedgade 19. Hver maler har fået en træplade på 1 x 2 meter og en plads, hvor den skal monteres.

Lørdag den 20. april er der fernisering, samtidig med indvielse af storskærm i torvehallen.

Udover Claus Knudtskov deltager: Line Højmann udsmykker Butik M; Hanne Mandal, Savværksvej; Anne Lethan, Chokoladeblomsten; Sara Legind Hansen, Fodklinikken; Vivian Just, Vig Bio; Jens E. Pedersen, Jørgen ­Preuss' væg; Marianne H. Tannert, Home mod Vig Hovedgade; Ulla Dalby, Home mod SuperBrugsen, Claus Knudtskov, VIG Herreklip; Lone Hvid, Vig Forsamlingshus mod Vig Kultur- og Idrætscenter; Tabitha Rundin, forsamlingshuset mod byen; og Anders Schrøder, Røde Kors Genbrug.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk