17. november 2019
De mange nysgerrige tryner giver beskidte ben, når Jesper Fredslund Davidsen og Henrik Madsen går ind og hilser på flokken i svinefolden.
gallery icon

Se billedserie

De mange nysgerrige tryner giver beskidte ben, når Jesper Fredslund Davidsen og Henrik Madsen går ind og hilser på flokken i svinefolden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Grise kan også få solstik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Grise kan også få solstik
Odsherred - 06. juli 2018 kl. 12:24
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Grisene tænker ikke i solfaktor og cremer, men hvis en gris ikke sørger for at pakke sig ind i mudder, så bliver den solskoldet, fortæller driftsleder Jesper Fredslund Davidsen fra Sandgården i Høve.

Gården producerer hvert år godt 160 geo-grise. De er ikke økologiske, men født som konventionelle grise i en stald, og får så lov at bo resten af deres liv på bakkerne bag Sandgården. Denne sommer har de, som så mange andre levende væsener, døjet en smule med den lange tørkeperiode og de høje temperaturer.

- Du kan se de små nye grise, som kom i går, har fået røde ører og rygge. Men de lidt ældre ikke længere bliver solkoldede, siger Jesper Fredslund Davidsen.

Mudderbadet er også vigtigt for at grisene ikke skal få hedeslag.

- En gris kan kun svede gennem tungen. Derfor er der simpelthen regler for, at de altid skal have adgang til frisk vand og sølebad, forklarer Jesper Fredslund Davidsen.

De store og mindre grise kaster sig fornøjede rundt i pladdersøerne, og skriger kun, når en af dem af og til får sat trynen på stødhegnet. Hvad de glade grise ikke ved, er, at de i dag har besøg af slagter Henrik Madsen fra slagtehuset i Nørre Asmindrup, som slagter 12 af dem hver uge.

- Det er vores højsæson for at sælge kød fra geogrise nu, hvor alle københavnerne er i sommerhus, siger Henrik Madsen.

Han fortæller, at kødet fra geogrisene er mere mørkt, og smager anderledes end kød fra en gris, som er vokset op i en stald.

- Sommerhusgæsterne skeler ikke helt så meget til prisen, som de lokale kunder gør. Turisterne vil gerne betale lidt ekstra for dyrevelfærd og historien om geogrisen, som de kan tage ud og se på marken. Så derfor slagter vi ikke til jul, men til juli, siger Henrik Madsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk