16. oktober 2018
Traditionen tro valfartede gæsterne lørdag i hobetal til kunstner-landsbyen Vallekilde.
gallery icon

Se billedserie

Traditionen tro valfartede gæsterne lørdag i hobetal til kunstner-landsbyen Vallekilde.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Gæsterne valfarter til Vallekilde-jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Gæsterne valfarter til Vallekilde-jul
Odsherred - 02. december 2017 kl. 18:06
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den første weekend i december inviterer kunstnere og kunsthåndværkere til åbent hus i deres værksteder, atelierer og hjem til VallekildeJul - sådan lyder traditionen.

Og ligeså trofast mod traditionen valfartede gæsterne lørdag i hobetal til Vallekilde, så der til tider var trængsel og alarm i de hyggelige huse i kunstner-landsbyen, i de to kirker og på Vallekilde Højskole.

Det var hundekoldt, men gæsterne gik sig varme mellem husene på Højskolevej, Triersvej, Kirkebakken, Kirkestien, Vikæret og Vallekildevej og fik de sidste varmegrader tilført i de lune stuer og værksteder.

Klokken fire alt blev fakler, stearin-blus og japanske lygter tændt udenfor og dannede en lyssti mellem de åbne huse frem til kl. 18.

29 kunstnere og kunsthåndværkere deltager i VallekildeJul (igen søndag), blandt andre keramiker Karen Trier, der er oldebarn af Vallekilde Højskoles grundlægger og første forstander, Ernst Trier.

I Karen Triers hus kan gæsterne også se croquis-tegninger af Sofie Juul Buch, unika-kjoler fra Kjolekompagniet, og Vallekilde-forklæder, designet af Kirsten Bransholm og Lisser Lundgaard Bak.

Som det hedder i invitationen til VallekildeJul: Her kan du slippe for plastik-jul og bling-bling. Vallekildes kunstnere og kunsthåndværkere går all in på det autentiske.

Og hvis man lige trænger til at få blæst julegave-tankerne lidt ud af hovedet for en stund med toner og ord, er der koncerter i Korskirken, i bofællesskabet 1000Fryd og hos sangeren Pino på Kirkestien.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk