26. november 2020
Martin Birk Møller har støbt en glasskive af små stykker farvet glas og hængt skiven i et vindue som en prisme. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Martin Birk Møller har støbt en glasskive af små stykker farvet glas og hængt skiven i et vindue som en prisme. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: En skive smuk glas-kunst i vinduet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: En skive smuk glas-kunst i vinduet
Odsherred - 30. oktober 2020 kl. 20:30
Af Stefan Andreasen

Huset i Asnæs runder udstillingsåret af med en gruppeudstilling på to etager, hvor en stor del af de faste kunstnere viser nye værker - malerier, grafik, keramik, billedtæpper, skulpturer og collage.

Glaskunstner Martin Birk Møller har blandt andet støbt en glasskive af små stykker farvet glas og hængt skiven i et vindue som en prisme, der filtrerer sollyset på sin helt egen måde.

Tidligere medlem af Huset i Asnæs, Birthe Møller Bovin, udstiller landskabsmalerier - i den sanselige Odsherredsmaler-tradition. Motiverne hentes fra Bocksund i Småland, på Røsnæs, og i Odsherred - Bjergene, Ordrup Næs, Sjællands Odde.

Morten Tillitz tager også afsæt i landskabet men arbejder i træplader, som han bearbejder igen og igen, skærer i, flytter rundt på afskæringerne, limer på, påmaler og udsmykker i serien »Mellem højene«. Værkerne tilvirkes over længere tid og erklæres først færdige, når de skal udstilles.

Hans Helge Nielsen tryller rundt på elementer fra landskabet i koloristiske, surrealistiske malerier.

Charlotte Bøgh viser tre hastigt, nærmest kalligrafisk tegnede billeder af fugle i flaksende flugt, udført ude i naturen.

Bjarne Werner Sørensen har i en serie grafiske arbejder zoomet ind på bølgende bestanddele, der leder tankerne i retning af DNA-strenge og nerveceller.

Margrethe Agger er inspireret af dyr og planter i sine vævninger, og Søren Schaarup kondenserer, i sine små bronzer, naturen til enkle, bløde, organiske former.

Derudover udstiller Anne Rolsted, Better Lübbert, Lis Biggas, Didder Geisler, Hans Helge Nielsen, Jørn Bromann, Lis Biggas og Poul Erik Nielsen og færøske Bárdur Jákupsson.

Den planlagte fernisering lørdag den 31. oktober er, på grund af det nye forsamlingsloft på 10 personer, ændret, så gæsterne nu opfodres til at fordele sig over hele åbningstiden lørdag og søndag.

Der er offentlig adgang til Huset i Asnæs, og gæsterne skal derfor bære mundbind, når de går rundt og ser udstillingen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk