24. maj 2019
Børnene skal udfylde et hul i husrækken med et såkaldt infill - en ny bygning - der kan være rolig eller stritte i nye retninger. Her er det Hedvig Ginger (tv.) og Gertrud Sandgård i aktion. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Børnene skal udfylde et hul i husrækken med et såkaldt infill - en ny bygning - der kan være rolig eller stritte i nye retninger. Her er det Hedvig Ginger (tv.) og Gertrud Sandgård i aktion. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: - Det må godt være vildt og UFO-agtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: - Det må godt være vildt og UFO-agtigt
Opdateret 16. oktober 2018 kl. 15:50
Odsherred - 16. oktober 2018 kl. 11:48
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitekterne Gaudí og Hundertwasser måtte fryde sig i deres himmel-hvælvning, hvis de fulgte med i mandagens workshop »Arkitekt for en dag« i Huset i Asnæs, hvor børn fik chancen for at agere fantasifulde arkitekter indenfor fastlagte rammer.

Billedkunstner Poul Erik Nielsen, Huset i Asnæs, beskæftiger sig med arkitektur og storbyers ekspansion. Den urbane interesse har smittet af på datteren Stine Kollerup Nielsen, der nu er uddannet arkitekt. Sammen har de udstillingen »Urbane forvandlinger, der tager afsæt i deres udforskning af forvandlingsprocessen på Islands Brygge med hastig modernisering af den gamle bygningsmasse. Mandag var det så børnenes tur til at forholde sig til gammelt og nyt byggeri. Først gik de på jagt i Poul Erik Nielsens billeder.

- Poul Erik blander nyt og gammelt i sine collager. Det er det samme, man gør som arkitekt, når man bygger huse i virkeligheden. Måske skal de gamle huse bevares; måske er de så dårlige, at de skal rives ned. Så er det arkitektens arbejde at forbinde det nye og det gamle, sagde Stine Kollerup Nielsen.

- Nogle gange er det bedst, at det ligner det gamle for at bevare roen; andre gange må det godt være vildt og UFO-agtigt, sagde hun.

Børnene blev sat i gang med at udfylde et hul i husrækken i Farimagsgade i København og tegne flere versioner på gennemsigtigt papir. I første, rolige version fulgte børnene linjerne fra de oprindelige huse. Version 2.0 strittede i alle retninger, og der kom runde vinduer og organiske, katedral-agtige former på husene.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk