9. juli 2020
Indvielse af litteraturfestival og "Bogbyttehjulet". Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Indvielse af litteraturfestival og "Bogbyttehjulet". Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Åbning af litteratur-festival og bog-hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Åbning af litteratur-festival og bog-hjul
Odsherred - 05. november 2018 kl. 13:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Før var det svært at se, at den arkitekt-tegnede kulturbygning Aksen i Asnæs rummede et bibliotek med masser af bøger, men det er der nu gjort noget ved med det nye »Bogbyttehjulet« - en orange kombination af en bogreol, et hjul og et ligge-møbel.

Det nye vartegn er udtænkt og udført af arkitekt-tegnestuen Arki-Lab og unge fra Odsherreds Gymnasiums 1. HF og 9. klasse på Bobjergskolen og blev indviet mandag, samtidig med åbningen af Odsherred læser - litteratur-og læsefestiva for børn og unge.

- Hele ugen vil forfattere tale en masse om bøger og læse op af bøger ude på skolerne, i svømmehallen, på biblioteker og i kulturhuse, sagde Jesper Lorentz Bertelsen, leder af Odsherreds Biblioteker og Kulturhuse, da han åbnede litteratur- og læsefestivalen foran en masse forsamlede børn og unge ved Kulturhus Aksen.

- Før kunne man ikke se, at det var et bibliotek. Der manglede noget med bøger. Det kunne ligeså godt være et slagteri. Man kunne ikke se, hvad det var. Det kan man nu med »Bogbyttehjulet«, sagde arkitekt Jeanette Frisk fra Arki-Lab.

Det mangekantede design, hvor bogreolen er forvandlet til et hjul med en masse små bog-rum, er designet ud fra de unges brainstorm, og de har været med til at bygge hjulet, der også kan bruges til at sidde og ligge i med en god bog.

- Meningen er, at man gerne må tage en bog, læse den inde i hjulet eller tage den med hjem, give den videre til andre, stille andre bøger ind i »Bogbyttehjulet«, sagde Jeanette Frisk.

Efter indvielsen var der cacao-mælk og boller til alle inde i varmen i kulturhuset.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk