12. august 2020
Maleren Nadia Plesner udforsker menneskelige bevægelser i forbrugersamfundet - hendes maleri af folk, der panisk hamstrer varer, er blevet uhyggeligt relevant i corona-tiden. Her i dialog med Faranak Sohis burger udført som perle-håndarbejde. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Maleren Nadia Plesner udforsker menneskelige bevægelser i forbrugersamfundet - hendes maleri af folk, der panisk hamstrer varer, er blevet uhyggeligt relevant i corona-tiden. Her i dialog med Faranak Sohis burger udført som perle-håndarbejde. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedkunst: Hamstring og selfies i corona-tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedkunst: Hamstring og selfies i corona-tid
Odsherred - 27. maj 2020 kl. 20:47
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år ombyggede Pawel Wedrowski sit Galleri Brantebjerg ved Nakke i det nordlige Odsherred og omdøbte stedet til Kunsthal Brantebjerg - i pinsedagene er det ét af 50 stop på kunstruten Odsherreds Kunstdage, der holder åbent under corona-restriktioner.

Og netop corona-tiden og samfundsnedlukningen har påvirket de to aktuelle kunstnere Faranak Sohi og Nadia Plesner i deres forberedelser med udstillingen i Kunsthal Brantebjerg.

De stiller skarpt på forbrugskulturen på udstillingen »Object«. Værkerne går i dialog og belyser temaer som identitet, frygt, normer, klima og produktion.

- Midt i arbejdet med udstillingen blev verden ramt af coronavirus. Vores værker med folk, der panisk hamstrer produkter, bærer maske eller deler ensomme selfies, er pludselig uhyggeligt relevante midt i nedlukningen.

- Virussens voldsomme konsekvenser har også inspireret til nye værker, så udstillingen er både universel og et øjebliksbillede, udtaler kunstnerne i en pressemeddelelse.

Faranak Sohis perleværker danner kontrast mellem mellemøstlig håndværkstradition og vestlig forbrugerkultur. Hun skildrer i sit tidskrævende og omhyggelige håndarbejde velkendte hverdags-objekter, så de virker som kitsch og ready-mades; afspejler hurtigt forbrug.

Maleren Nadia Plesner udforsker menneskelige bevægelser i forbrugersamfundet; grupper af mennesker der opfører og bevæger sig på den samme måde, for eksempel kampen om tilbudsprodukter eller de tusindvis af selfies, der gennem badeværelses-spejle imiterer det samme udtryk.

- I takt med den teknologiske udvikling og udbredelsen af sociale medier er vi ikke længere kun forbrugere, vi er også produkter selv, udtaler kunstnerne.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk