21. september 2020
»Refugium for engangsplast« hedder ét af værkerne på klima-kunstudstillingen i skoven ved Den Rytmiske Højskole.
gallery icon

Se billedserie

»Refugium for engangsplast« hedder ét af værkerne på klima-kunstudstillingen i skoven ved Den Rytmiske Højskole.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Klimaet lukkede for klima-kunstudstilling i skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Klimaet lukkede for klima-kunstudstilling i skov
Odsherred - 16. juni 2019 kl. 17:32
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På klima-festivalen »Højlydt« på den Rytmiske Højskole ved Vig havde samarbejdspartnerne fra Kunsthøjskolen i Holbæk kreeret en kunst-udstilling i den nærliggende skov - en skralde-installation som måtte aflyses lørdag på grund af uvejret.

Lydfolkene fra Den Rytmiske Højskole mente ikke, at den elektroniske del kunne gennemføres i regn og torden. Men udstillingen »Tanker om bæredygtighed, forurening og klimaforandringer« kan fortsat ses nogle dage i skoven, hvis man har lyst.

Ved indgangen til skoven er der opsat et manifest, hvor det fremgår, at alle værkerne er fremstillet af indsamlet skrald, blandt andet plastik, og at materialerne bagefter kansamles og genbruges.

På udstillingen ses blandt andet værket »Juletræ« med skralde-pynt, og »Jordforbindelse« der helt bogstaveligt en forbindelse mellem et træ og jorden.

Der er også et »Refugium for engangsplast«.

Elever fra Den Rytmiske Højskoles linje for music-management havde taget initiativ til festivalen »Højlydt« sammen med unge fra Kunsthøjskolen i Holbæk og fra Roskilde Festival Højskole.

Temaet i talks, diskussioner og kunst var klima-forandringer og bæredygtighed, og det hele blev garneret med masser af musik, leveret af højskoleelever og bands udefra.

- Vi håber, at der kan blive en årligt tilbagevendende festival om bæredygtighed, hvis elever på de kommende hold vil stå for den igen. Bæredygtighed er én af grundpillerne i vores idé-grundlag for højskolen, siger forstander Lars Gjerlufsen.

Også medarrangør Albert Helvig Petersen fra højskolens music-management håber, at det nye initiativ bæres videre af kommende hold.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk