15. juni 2021
Broen over Fuglebæks Å på Trundholm Mosevej har længe været ramponeret, og fra i dag går arbejdet i gang med først at nedbryde den gamle beton og derefter opbygge den nye bro i betonelementer. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Broen over Fuglebæks Å på Trundholm Mosevej har længe været ramponeret, og fra i dag går arbejdet i gang med først at nedbryde den gamle beton og derefter opbygge den nye bro i betonelementer. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Broen ud til Solvognens fundsted skal udskiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billeder: Broen ud til Solvognens fundsted skal udskiftes
Odsherred - 14. april 2021 kl. 10:15
Af Stefan Andreasen

Broen over Fuglebæks Å på Trundholm Mosevej ved Vig, der fører ud til Solvognens fundsted, har længe været ramponeret, og fra i dag går arbejdet i gang med først at nedbryde den gamle beton og derefter opbygge den nye bro i betonelementer.

Bro-eksperterne Christiansen & Essenbæk A/S udfører arbejdet for Odsherred Kommune med Rambøll A/S som rådgivende ingeniørfirma.

Et anlægsarbejde der vil involvere kørsel med tunge blokvogne med betonelementer fra Tyskland og en stor byggekran.

Trundholm Mosevej vil frem til 1. juni være spærret ved broen, men der er etableret en stor, midlertidig parkeringsplads til højre for bro og byggeplads, hvor biler og turistbusser med gæster til Solvognens fundsted kan parkere og derfra gå de sidste 700 meter ud til Trundholm Mose.

Fra p-pladsen skal gæsterne gå på en midlertidig bro over åen og derfra tilbage på asfaltvejen til ankomstpladsen ved fundstedet, oplyser projektleder Bent von Müllen, Teknik & Miljø i Odsherred Kommune.

- Der er absolut ikke lukket ud til fundstedet, selvom der er broarbejde, fastslår projektleder Helle Nordgaard, Geopark Odsherred.

- Der er cirka 700 meter fra den midlertidige p-plads til ankomstpladsen ved fundstedet. Det vil blive let at gå fra p-pladsen, over broen og videre på asfaltvejen til ankomstpladsen, siger Helle Nordgaard.

Den 22. og 23. april vil der dog blive helt lukket for færdsel omkring bro-byggepladsen.

- Det er af sikkerhedsmæssige årsager. Vi skal lave fire tunge løft med byggekranen, når betonelementerne skal hejses ned på plads, fortæller Bent von Müllen.

Hvert broelement vejer 25 tons.

De fire elementer ankommer fra Tyskland på fire blokvogne. De holder standby, så der kun kører én blokvogn ned ad vejen ad gangen til byggepladsen, hvor de løftes på plads med den store byggekran.

- Det bliver spændende, om Trundholm Mosevej kan holde til den tunge trafik. Men det må vi se på bagefter, siger Bent von Müllen.

Der er faktisk en plan klar for renovering af Trundholm Mosevej, men den er foreløbig skubbet til efter højsæsonen, oplyser Kirsten Agerholm Gyalokay, centerleder for Teknik & Miljø.

- Først udskifter vi broen, Så går vi i gang med at renovere vejen og ser på, hvor meget der er tilbage på budgettet, siger centerchefen.

Bent von Müllen skønner, at broarbejdet kommer til at koste 1,5-2 millioner kroner. Partierne bag budgetforliget besluttede sidste år at fremrykke anlægsarbejdet på Trundholm Mosevej og ansøgte regeringens corona-lånepulje om i alt tre millioner kroner til de to faser.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk